Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αυτές είναι οι πέντε αλλαγές για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Με βελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης. Οι αλλαγές, οι οποίες αφορούν και τους υποψηφίους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.), είναι οι εξής:

1. Το πτυχίο θα μοριοδοτείται με τέσσερις μονάδες ανά βαθμό. Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων απο το πτυχίο θα είναι οι 20 μονάδες. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου πέντε θα παίρνει μία μονάδα επί τέσσερις, ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου έξι θα παίρνει δύο μονάδες επί τέσσερις κ.ό.κ.

2. Αυξάνεται κατά ένα όριο το δεύτερο μεταπτυχιακό, το οποίο θα μοριοδοτείται με οκτώ μονάδες αντί για επτά.

3. Οι υποψήφιοι με 50 μήνες προϋπηρεσία και πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) κατατάσσονται κανονικά στον κύριο πίνακα.

4. Όσοι διορίζονται στην Ε.Α.Ε. υποχρεούνται να υπηρετήσουν για πέντε σχολικά έτη στις μονάδες της Ειδικής Αγωγής. Μετά το πέρας των πέντε ετών, θα μπορούν να πάρουν μετάθεση στη γενική εκπαίδευση.

5. Στα κοινωνικά κριτήρια, αυξάνεται η μοριοδότηση κατά ένα μόριο για κάθε τέκνο, δηλαδή θα δίνονται τρία μόρια ανά τέκνο αντί για δύο.

Στο μεταξύ, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν αρχίσει τις κινητοποιήσεις και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ την Παρασκευή έχουν 24ωρη απεργία και απειλούν να συνεχίσουν με απεργίες και την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου