Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Κομοτηνή: Μαθήματα αλληλεγγύης από φοιτητές του Δ.Π.Θ.

Τους συναντήσαμε στα θρανία. Αυτή τη φορά να διδάσκουν και να «διδάσκονται» ταυτοχρόνως. Δύο νέοι άνθρωποι που κάνουν πράξη την αλληλεγγύη. Η Ελένη Μουστάκα, προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. βρίσκεται στο Ε΄ Έτος. Είναι η πρώτη χρονιά που διδάσκει στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής, στην άλλη αίθουσα ο Ματθαίος Γκαμπέλης, μεταπτυχιακός φοιτητής πια, αλλά και δάσκαλος που δίδασκε…

«Επέλεξα να πάρω μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια γιατί νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε και πρακτικά, όλα εκείνα που κάνουμε θεωρητικά στη Σχολή μας τα τέσσερα αυτά χρόνια.» δηλώνει η Ελένη Μουστάκα. Παράλληλα, σημειώνει ότι «Είναι πολύ όμορφη η επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, με τους μαθητές. Παίρνουμε εφόδια για το μέλλον γνωρίζοντας ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο μας.» Όπως τονίζει η νεαρή φοιτήτρια τα παιδιά έχουν ένα ενδιαφέρον για τα Αρχαία γιατί είναι το αντικείμενο το οποίο διδάσκει . «Τα παιδιά μερικές φορές δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Γι αυτό και είμαστε εμείς εδώ για να τους βοηθήσουμε να πάνε όσο πιο μπροστά μπορούν.»

Ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή δηλώνει ο Ματθαίος Γκαμπέλης , μεταπτυχιακός φοιτητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο ΔΠΘ. Είναι η δεύτερη φορά που διδάσκει φέτος εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής κάνοντας Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία σε παιδιά του Γυμνασίου . «Φέτος είναι πολλά περισσότερα τα μαθήματα που προσφέρουμε. 18 με 20 φιλόλογοι συμμετέχουν συνολικά σ’ αυτή την ωραία προσπάθεια.» δηλώνει και σημειώνει «Τα παιδιά έρχονται με πολύ μεράκι στα μαθήματα.»

Παραδέχεται πως είναι ένα σημαντικό βοήθημα για το σχολείο, καθώς η εμπειρία είναι πολύ σημαντική. «Εγώ το έκανα και πέρσι ως πρακτική. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και παίρνουμε από τα παιδιά την ευγνωμοσύνη και την αγάπη για τη βοήθεια που τους προσφέρουμε.»

Μαρία Νικολάου
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου