Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ηλεία: Δέκα νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά σχολεία κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών

Συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο οι δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία και κλείνουν 12 σχολεία σε χωριά του νομού. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, Θανάσης Κατσίμπελης σε όλο το νομό με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης πριν λίγες ημέρες, κλείνουν δύο δημοτικά σχολεία και δέκα νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών τα δημοτικά σχολεία Σαλμώνης και Νεμούτας και τα νηπιαγωγεία Ελαιώνα, Λαντζοϊου, Σαλμώνης, Λαμπείας, Αγ. Ιωάννη Ήλιδας, Ώλενας, Μέλισσας, Μπορσίου, Αρχαίας Πίσσας και Βασιλακίου. Τουλάχιστον τα εφτά από τα παραπάνω χωριά της Ηλείας ανήκουν σε αυτά που χαρακτηρίζονται ως μεγάλη όπως η Σαλμώνη, ο Ελαιώνας, το Λαντζόι, το Βασιλάκι, αλλά και η κωμόπολη της Λαμπείας…

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται έρχεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που πρόσφατα δημοσίευσε το ilialive.gr σχετικά με τους δείκτες ευημερίας στο νομό Ηλείας, όπου μεταξύ άλλων στον κοινωνικό δείκτη που αφορά στους μαθητές δημοτικού ανά χίλιους κατοίκους, στον τομέα της εκπαίδευσης, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Η Ηλεία κατέχει την 47η θέση με 50 μαθητές δημοτικού ανά 1000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος της χώρας είναι 57,4 μαθητές ανά 1000 κατοίκους.

Άρα είναι επόμενο πως θα κλείσουν σχολεία αφού μαθητές δεν υπάρχουν…

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου