Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

«Μαθητοφρένεια»: H πρώτη σχολική εφημερίδα μαθητών Ελληνικών σχολείων της Αυστραλίας

Ο «Νέος Κόσμος» αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που στη σημερινή του έκδοση υπάρχει, ως ένθετη, και η πρώτη έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας την οποία επιμελούνται αποκλειστικά μαθητές που φοιτούν σε σχολεία που διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

Το πρώτο φύλλο το επιμελήθηκαν μαθητές της μονάδας του Southern Eastern Campus της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Σοφίας Χανιωτάκη και το σελιδοποίησε με μεράκι ο Βαγγέλης Καρακάσης,

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν η ιδέα ξεκίνησε ως μια προσπάθεια, αφενός, να παροτρυνθούν τα παιδιά να κάνουν χρήση της γλώσσας με έναν ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο και, αφετέρου, να αφουγκραστούμε τις σκέψεις τους, τις ανάγκες τους, αλλά και τις ανησυχίες τους για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω τους.

Η σχολική εφημερίδα θα υπάρχει ως ένθετο στο «Νέο Κόσμο» του Σαββατοκύριακου κάθε φορά που θα έχουμε υλικό από τα σχολεία μας.

Το συγκεκριμένο project απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων, από το νηπιαγωγείο μέχρι τη Γ’ Λυκείου, και όλων των επιπέδων ελληνομάθειας, καθώς δεν αποκλείεται η δυνατότητα των παιδιών να εκφραστούν και στα αγγλικά.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετά σχολεία αλλά όχι όλα!

Εμείς θεωρούμε ότι το εγχείρημα αυτό, αν επιτύχει, θα έχει άριστα αποτελέσματα και από παιδαγωγικής αλλά, κυρίως, από κοινωνικής άποψης.

Για το λόγο αυτό προσκαλούμε όλα τα ελληνικά σχολεία- σε όλη την Αυστραλία- να συμμετάσχουν δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές τους να εκφραστούν και να ακουστούν.

Γιατί όπως λένε, «Πίσω από ένα παιδί που πιστεύει στον εαυτό του, υπάρχει ένας ενήλικας που πρώτα πίστεψε σε αυτό».

Είμαστε δε πρόθυμοι να επισκεφτούμε προσωπικά τα σχολεία που θα μας καλέσουν για να εξηγήσουμε από κοντά το όλο εγχείρημα στους μαθητές.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος»,
Πηγή: EL News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου