Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Παρασκευάς Σελίμ | Στόχος του είναι να γίνει ο ίδιος ο «φάρος» που θα εμπνεύσει & άλλα παιδιά Ρομά

O Παρασκευάς Σελίμ πιστεύει ότι δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα, παρά μόνο άνθρωποι που τα άφησαν στη μέση!

Έτσι στόχος του είναι να γίνει ο ίδιος ο «φάρος» που θα εμπνεύσει κι άλλα παιδιά Ρομά ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της σχολικής εγκατάλειψης, να ενταχθούν στην κοινωνία και να διευρυνθεί ο επαγγελματικός τους ορίζοντας.



Αντλώντας την έμπνευσή του από τη δύναμη της τεχνολογίας και με κίνητρο την προσφορά του στην κοινωνία, ο Παρασκευάς Σελίμ είναι ένας από τους 10 νέους που ξεχώρισαν φέτος στο πρόγραμμα World of Difference και είναι εδώ, έτοιμος να πάει τον κόσμο μας μπροστά!

Το πρόγραμμα που υλοποιείται σταθερά από το 2010, δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18-35 να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει το μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone Ελλάδας, έχει δηλώσει: «Το World of Difference είναι ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στη χώρα μας με πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Φέτος, θέσαμε την τεχνολογία στο επίκεντρο του και επιλέξαμε νέους, οι οποίοι θα προσφέρουν έργο σε ΜΚΟ της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη απέναντι στην έννοια της προσφοράς και της συλλογικής δράσης με τη χρήση της τεχνολογίας. Άλλωστε, στο Ίδρυμα Vodafone καθημερινά εργαζόμαστε βάσει αυτής της φιλοσοφίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε ακόμη 10 νέους σύμμαχούς μας στο έργο αυτό».

Φέτος στον πυρήνα του World of Difference βρίσκεται η τεχνολογία, καθώς οι νικητές ξεχώρισαν, όχι μόνο για το πάθος τους για προσφορά, αλλά και για τις τεχνολογικές τους γνώσεις, που θ’ αποτελέσουν απαραίτητα εφόδια για την αναβάθμιση του έργου των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας.

«Όταν σε ένα παιδί δίνονται τα ίδια κίνητρα και οι ίδιες ευκαιρίες έχει ακριβώς τα ίδια ποσοστά να καταφέρει να ακολουθήσει τα όνειρά του», δήλωσε ο Παρασκευάς Σελίμ, ο οποίος εργάζεται στοΚέντρο Νεότητας Ρομά Δενδροποτάμου-Φάρος του κόσμου ως Εκπαιδευτής / Διαχειριστής του Προγράμματος Ενάντια στη Σχολική Διαρροή. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει σε παιδιά που προέρχονται από ανύπαρκτα ή επικίνδυνα περιβάλλοντα, ποικίλες γνώσεις και ανθρωπιστικές αξίες, μέσα από τη δημιουργία κύκλων σεμιναρίων και συναντήσεων που αποσκοπούν στην κοινωνική ένταξη των παιδιών και την επαγγελματική τους ανέλιξη. Κεντρική θεματική των σεμιναρίων αποτελεί και η εκπαιδευτική ρομποτική για την προετοιμασία και συμμετοχή των παιδιών σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Πηγή: helpis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου