Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η αλλαγή στις οικογενειακές ρουτίνες

Κάποιες φορές, οι οικογενειακές ιεροτελεστίες και συνήθειες πρέπει να αλλάζουν όταν τα παιδιά μεγαλώνουν. Αν κάτι πια δεν λειτουργεί, πρέπει να αφήνετε το παιδί να προτείνει κάτι καινούριο αλλά και να συζητάτε όλοι μαζί, σαν οικογένεια, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι ανάγκες όλων των μελών.

Γιατί αλλάζουν οι συνήθειες; Όσο το παιδί μεγαλώνει, ή τα πράγματα αλλάζουν πολύ, χρειάζεται να αλλάξουν και οι οικογενειακές ιεροτελεστίες. Ίσως ο γιος σας να μην θέλει να το συνοδεύετε πια μέχρι το σχολικό ή η κόρη σας μπορεί να μην θέλει πια να διαβάζετε παραμύθια πριν κοιμηθεί. Μπορεί να προκύψει ένα διαζύγιο ή να κάνετε άλλο ένα παιδί. Το βασικό είναι να είστε ανοιχτεί στις αναγκαστικές αλλαγές που φέρνει ο χρόνος αλλά και να διατηρήσετε εκείνες που θεωρείτε ότι σας ταιριάζουν.

Tips για την αλλαγή. Ορισμένες φορές, οι νέες ρουτίνες περιλαμβάνουν την εύρεση νέων τρόπων για να περνάτε χρόνο μεταξύ σας. Αν μέχρι τώρα, φτιάχνατε όλοι μαζί γλυκά τα απογεύματα του Σαββάτου, αλλά το παιδί θέλει να βρίσκεται με τους φίλους του, πρέπει να μιλήσετε για το τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο. Ενίοτε, χρειάζεται να γίνουν συμβιβασμοί ώστε να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές χωρίς εντάσεις.

Αν μία παράδοση λειτουργούσε μέχρι τώρα αλλά τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει, μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να βρουν νέες ιδέες και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Για να βοηθήσετε, θέστε μερικές γενικές οδηγίες, όπως τη συχνότητα της δραστηριότητας, ποια μέρα βολεύει περισσότερο και το μέγιστο κόστος της.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου