Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Γονείς και παιδιά έτρεξαν μαζί στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 2.000 γονείς και παιδιά συμμετείχαν στις αθλητικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από το Ολυμπιακό Μουσείο - Protergia στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικογένεια ξεκίνησε με το «Family Olympics» που έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές και τους γονείς τους να βιώσουν την εμπειρία των ολυμπιακών αθλημάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με φόντο τον Θερμαϊκό. 

Μεταξύ άλλων, στον «Κήπο της Μεσογείου» και στον «Κήπο των Γλυπτών» δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο Ολυμπιακό πάρκο, με χώρους για κλασικό αθλητισμό (ακοντισμός, σφαιροβολία), χάντμπολ, πάλη, άρση βαρών , πυγμαχία, καράτε, ξιφασκία, τοξοβολία, κωπηλασία, γκολφ και ιστιοπλοΐα. Εκεί για τρεις ώρες η δράση ήταν αδιάκοπη. Ακολούθησε το 1ο «1ο Family Run» απόστασης 1.500 μέτρων με αξιοσημείωτες συμμετοχές ατόμων όλων των ηλικιών, ακόμη και βρεφών μέσα σε καρότσια που βίωσαν έτσι την πρώτη αθλητική εμπειρία τους. 

Με σημείο εκκίνησης τον χώρο μπροστά από απέναντι από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους (ΙΟΘ, ΟΦΘ) και τερματισμό στο γλυπτό «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου οικογένειες πήραν μέρος στη γιορτή του αθλητισμού με σύνθημα «Τρέχουμε μαζί. Τρέχουμε με ενέργεια!». Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με το «Family Fun» το βράδυ με μια ανοικτή για όλους μουσική γιορτή, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι απονομές έγιναν από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιο Αγγελούδη και τη χρυσή ολυμπιονίκη και αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου. 

"Ο αθλητισμός είναι ένα εξαίρετο πεδίο ώστε γονείς και παιδιά να περνούν χρόνο μαζί . Η ιδέα του Ολυμπιακού Μουσείου - Protergia ήταν εξαιρετική και η Ολυμπιακή Επιτροπή, μαζί με τους φορείς της πόλης αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Ο μαζικός αθλητισμός κερδίζει έδαφος και αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους στο μέλλον. Χάρηκα που είδα τη Νέα Παραλία να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο στάδιο", επισήμανε ο κ. Αγγελούδης.

Το 1ο «Family Olympics» και «Family Run+Fun» πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Protergia, ονομαστικού χορηγού του Ολυμπιακού Μουσείου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο ήταν ενταγμένο στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «Be Active» από την ΓΓΑ και της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου