Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ενισχυτική διδασκαλία σε έξι μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019.

Τα υποστηρικτικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν προαιρετικά όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου, αφορούν τα μαθήματα:

1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
3) Μαθηματικά
4) Φυσική
5) Χημεία
6) Αγγλικά

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

Για την Α' Γυμνασίου: τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο 11 ώρες.

Για τη Β' Γυμνασίου: τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο 12 ώρες.

Για τη Γ' Γυμνασίου: τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο 12 ώρες.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, σκοπός της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου