Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Γιώργος Ευγενειάδης διδάσκει σε παιδιά με αναπηρία να φτιάχνουν τα πιο τέλεια γλυκά

Ίσως να ακουστεί κάπως κλισέ και sensational, όμως θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα τους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με παιδιά με αναπηρία. Θεωρώ ότι χρειάζεται τεράστια υπομονή και προσωπική ισορροπία για να αναδείξεις τις ξεχωριστές ικανότητες αυτών των παιδιών, μεγάλη θέληση για να διώχνεις καθημερινά ό,τι άλλο μπορεί να τριβελίζει το μυαλό σου και να βρίσκεσαι αποκλειστικά εκεί, τις ώρες που είσαι μαζί τους. 

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τον Γιώργο Ευγενειάδη να δουλεύει σε ένα ειδικό σχολείο επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νέο Ηράκλειο, ως αναπληρωτής καθηγητής σε εργαστήριο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οι μαθητές του είναι άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας Γυμνασίου. 

Το σχολείο του έχει αρκετά παιδιά, πάνω από 120 και περιλαμβάνει τμήμα αυτόνομης διαβίωσης, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πώς να αυτονομούνται μέσα σε συνθήκες ενός διαμερίσματος, κηπουρικής, όπου καλλιεργούν βρώσιμα ή καλλωπιστικά φυτά, γραφειακής όπου μαθαίνουν τη δουλειά του κλητήρα, και μαγειρικής-αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής. 

Διαβάστη τη συνέχεια της ιστορίας του Γιώργου Ευγενειάδη στη  Lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου