Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Έκθεση - Η τέχνη δεν έχει σύνορα


Αγαπητοί φίλοι και φίλες!
Εκ μέρους του Ινστιτούτου Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης, Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε θερμά για την τελετή εγκαινίων της έκθεσης τέχνης , η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ώρα 12 π.μ. στο 'Αθως σύγχρονο καφενείο'. Ο στόχος αυτής της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τα έργα τέχνης και τα ταλέντα των φίλων μας, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κάποιο είδος αναπηρίας και για να δείξει ότι η τέχνη δεν έχει σύνορα!


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης (Ι.Ε.Α.) είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας που σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδοκοινωνιακής αποκατάστασης. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους με διάφορες μορφές αναπηρίας, όπως κινητική, αισθητηριακή, νοητική ή διανοητική. Η υλοποίηση βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό από φοιτητές, ιδιώτες, μέλη των οικογενειών, καθώς και από τους ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρία, αν και υπάρχουν ορισμένες επαγγελματικές υπηρεσίες.
Επιπλέον, οργανώνονται προγράμματα εκπαίδευσης εθελοντών, καθώς επίσης και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας, ενώ υλοποιούνται και προγράμματα που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκές πηγές, όπως ανταλλαγές νέων, αποστολή εθελοντών με ή χωρίς αναπηρία σε άλλες χώρες, φιλοξενία εθελοντών με ή χωρίς αναπηρία από άλλες χώρες κ.α.
Το ΙΕΑ συνεργάζεται με τους περισσότερους φορείς της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στην αναπηρία, καθώς επίσης και με μια σειρά φορέων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι μέλος δικτύων και οργανισμών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την εθελοντική του δράση, το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου