Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Μήνυση γονέων για αίθουσες - αποθήκες σε σχολείο της Καλαμαριάς

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν γονείς μαθητών από τρεις τάξεις του 23ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που τα παιδιά τους κάνουν μάθημα.

Σύμφωνα με τους γονείς, το σχολείο, το οποίο λειτουργεί ως 12θέσιο, αντιμετωπίζει σοβαρά στεγαστικά, λειτουργικά και κατ' επέκταση εκπαιδευτικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, ένας αποθηκευτικός χώρος έχει διαχωριστεί με γυψοσανίδα, προκειμένου να στεγαστούν τα δύο τμήματα της πρώτης δημοτικού Α1 και Α2. Μια ακόμη τάξη, το Β1 με 16 μαθητές, στεγάζεται σε αποθηκευτικό χώρο, στο 2ο όροφο της πτέρυγας του 7ου Γυμνασίου, με το οποίο συστεγάζεται το 23ο Δημοτικό, όπως αναφέρει η voria.gr.

Με τη μήνυση που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι γονείς στρέφονται «κατά πάντων υπευθύνων, αιρετών ή μη, της δημοτικής αρχής του δήμου Καλαμαριάς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα», επισημαίνοντας ότι από την καθυστέρηση εύρεσης λύσης ενδέχεται να προκληθεί κίνδυνος υγείας ζωής, με πράξεις ή παραλείψεις που είναι ποινικά κολάσιμες.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου