Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μαρία Τσιάνα – 3asyR: Θέλει να κάνει το web πιο προσιτό για άτομα με δυσλεξία

H 3asyR είναι άλλη μια κλασική περίπτωση που μια προσωπική ανάγκη μετατρέπεται σε επιχειρηματική ιδέα αλλά και πράξη μετά από πολλές προσπάθειες. Η Μαρία Τσιάνα από τον Βόλο είναι πίσω από τη Startup η οποία έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που κάνει το περιεχόμενο του web σαφώς πιο προσιτό για άτομα με δυσλεξία.

H 3asyR κέρδισε τον διαγωνισμό Start Tel Aviv Athens 2017 και βρέθηκε μαζί με άλλους 20 founders, από αντίστοιχους διαγωνισμούς που έτρεξαν σε όλο τον κόσμο, στο DLD Tel Aviv Innovation Festival που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκτός από την εκδήλωση οι νεαροί founders είχαν επίσης ένα σημαντικό πρόγραμμα επισκέψεων, συναντήσεων και παρουσιάσεων με accelerators, μέντορες και επενδυτές στο Ισραήλ ενώ συμμετείχε και στο Pitch The Press του DLD με δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν ήδη μεταφέρει την ιστορία της 3asyR στα μέσα που εκπροσωπούν.

Το 3asyR είναι ένα για πρόσθετο (plugin) στον πλοηγό web Chrome το οποίο επιτρέπει το μαρκάρισμα του κειμένου από τον δυσλεκτικό χρήστη με διάφορα χρώματα, την αλλαγή μεγέθους του κειμένου αλλά και την υπολογιστική εκφώνηση του κειμένου (Text-to-Speech), μέσω της εξαιρετικής τεχνολογίας της Innoetics, τουλάχιστον μέχρι σήμερα μια και εξαγοράστηκε από την Samsung, έτσι ώστε να μπορέσει να το διαβάσει ή να το ακούσει.

Τα υπάρχοντα εργαλεία για το αντικείμενο δεν προσφέρουν τις δυνατότητες και την ευχρηστία του 3asyR και κάπως έτσι ξεκίνησε η Startup τον Μάιο του 2014 κερδίζοντας τον διαγωνισμό Startup Life στη Θεσσαλονίκη αλλά και τον διαγωνισμό Mary and John Papajohn του Κολεγίου Ανατόλια με έπαθλο 4.000 ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά και φυσικά με ίδια κεφάλαια και προσωπική εργασία, μαζί με τον Αλέξανδρο Μπινόπουλο, την Βασιλική Χρυσοβιτσιώτη, τον Ζαχαρία Ζαχαροδήμο και την Όλγα Καλατζή δημιούργησαν την ομάδα η οποία πήρε εταιρική υπόσταση το 2016 με έδρα το Δουβλίνο.

Το 2017 η 3asyR μπήκε στις 24 ομάδες του MITEF Greece Startup Competition και είναι στη φάση τελικής επιλογής για τον νέο κύκλο του Digital Gate του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι B2C, με μηναία συνδρομή χρήσης του plugin για ιδιώτες αλλά και B2B, με τη νέα έκδοση του εργαλείου για εκδότες και οργανισμούς οι οποίοι επιθυμούν το περιεχόμενο των site τους να είναι ακόμα πιο προσβάσιμο σε άτομα με δυσλεξία, με την Startup να μετρά πολλούς χρήστες.

Η 3asyR είναι σε φάση ανάπτυξης των πωλήσεων, ειδικά σε εταιρικό επίπεδο, αλλά και αναζήτησης χρηματοδότησης η οποία θα επιτρέψει την βελτίωση του προϊόντος αλλά και το marketing με την πρόσληψη αντίστοιχου προσωπικού.

Λόγω του ότι είχαμε ένα αρκετά κοινό πρόγραμμα με τη Μαρία Τσιάνα στο Ισραήλ μπορώ να σημειώσω το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το προϊόν, σε πολλά επίπεδα, μια και η επιχειρηματικότητα με θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο έχει αρχίσει να μεγαλώνει ακόμα και στο Ισραήλ το οποίο βασίζεται κυρίως στη τεχνολογική καινοτομία.

Όλοι ευχόμαστε να τα καταφέρει γιατί και η ιδέα και το το προϊόν είναι καλά και ξεχωριστά αλλά και η ομάδα επίσης πιστεύει σε αυτό.

Θα κλείσω το θέμα δυο επισημάνσεις της Μαρίας:

H πρώτη αφορά την μεγάλη ευκαιρία που έδωσε στην ίδια το ταξίδι αυτό στο Ισραήλ για συνεργασίες, δημοσιότητα, συμβουλές αλλά και πιθανές χρηματοδοτήσεις, και είναι κάτι που θα πρέπει να επιζητούν να κάνουν οι founders.

Η δεύτερη αφορά την όλη προσπάθεια χτισίματος και μεγαλώματος μιας Startup, η οποία απαιτεί πολύ χρόνο, πολύ κόπο και πολλή δουλειά…

Πηγή: startupper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου