Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση: Πρώτη φορά στο σούπερ μάρκετ

«Για όλα τα πράγματα που ζούμε υπάρχει η πρώτη φορά.
Η πρώτη φορά στη ζωή σου που είδες μια γάτα στο δρόομο.
Η πρώτη φορά στη ζωή σου που δεν είδες μια γάτα στο δρόμο»

Ο Σερέφας έγραψε ένα παιδικό βιβλίο για τη σωστή συμπεριφορά στο σούπερ μάρκετ, ένα μέρος στο οποίο πολλές φορές οι γονείς αντιμετωπίζουμε «απρόοπτα» από τους τρόπους των παιδιών μας (όσοι δεν έχετε μαζέψει από το διάδρομο πεσμένα προϊόντα μετά το χαρακτηριστικό ήχο «ουπς» ή λέτε ψέματα ή είστε ΠΟΛΥ τυχεροι).

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο τρόπος που είναι γραμμένο το βιβλίο, σε μορφή ερωταπαντήσεων. Το παιδί καλείται να αποφασίσει μόνο του τη δική του συμπεριφορά, χωρίς να νιώθει ότι υπάρχει κάποιος που να τη διδάσκει/ επιβάλλει.

Ένα βιβλίο γραμμένο με χιούμορ, συνοδευόμενο από πολύ ωραία εικονογράφηση που ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα τού συγγγραφέα.


Αν και το σούπερ μάρκετ είναι ένα μέρος που τα παιδιά επισκέπτονται από μωρά, στο καρότσι ή στο μάρσιπο, απολαμβάνοντας μαζί με τους νέους γονείς, μία σύντομη βόλτα, το βιβλίο «Πρώτη φορά στο σούπερ μάρκετ» πραγματεύεται την πρώτη φορά που το παιδί θα πάει εκεί ως καταναλωτής και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να συνεργαστεί με το συνοδό (γονέα, γιαγια, παπού κλπ). Μεταξύ άλλων είναι μία καλή υπενθύμιση για εμάς τους γονείς, που μέσα στην καθημερινότητά μας, παραβλέπουμε τέτοιου είδους «πρώτες φορές». 

Σάκης Σερέφας
Εικονογράφηση: Γιάννης Στύλος
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος 2012
Σειρά: χωρίς σωσίβιο, επίπεδο 3
Για παιδιά που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό ανάγνωσης (Α και Β δημοτικού)

Ευλαμπία Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου