Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Η αναζήτηση εργασίας μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς

Εάν μπορούσε να μπει κανείς στο μυαλό ενός νέου, σίγουρα θα έβρισκε μέσα χιλιάδες ερωτήματα σχετικά με την εργασία, την ανεργία, το μέλλον, την επόμενη ημέρα. Το ζήτημα της απασχόλησης είναι μείζον για τη νέα γενιά που καλείται να δημιουργήσει και να σταδιοδρομήσει σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας με διαφορετικά δεδομένα, καινοτόμες τεχνολογίες που εξελίσσονται ραγδαία και μία οικονομική κρίση που περιορίζει τις ευκαιρίες. 

Την ίδια στιγμή οι ελληνικές επιχειρήσεις, λειτουργούν σε ένα περιβάλλον προκλήσεων, ενώ η σχέση μεταξύ ζήτησης και προσφοράς είναι πλέον δυσανάλογη. Συχνά δυσκολεύονται να βρουν για τις διαθέσιμες θέσεις τους κατάλληλους ανθρώπους, είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε αυτούς, είτε γιατί αναζητούν υποψηφίους με διευρυμένες δεξιότητες που μπορούν να ανταποκριθούν στην απαιτητική αγορά του σήμερα.

Ωστόσο θέσεις εργασίας υπάρχουν, ενώ αναδύονται σταθερά και νέες, όσο η κοινωνία μας εξελίσσεται. Οι νέοι της χώρας μας μπορούν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, αυτό που χρειάζονται είναι εφόδια, και δυνατότητες δικτύωσης για να μπορέσουν να τις διεκδικήσουν. 

Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος “Youth Empowered” της Coca-Cola Τρία Έψιλον: να δώσει στους νέους 18-30 ετών της χώρας μας, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας,δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι να βοηθήσει 20.000 νέους, ως το 2020 να επιτύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται πτυχίο ή κάποια εξειδίκευση. 

Με αισιοδοξία, υπευθυνότητα και την πεποίθηση ότι «Μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»,το πρόγραμμα υλοποιείται με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr και συνενώνει τις δυνάμεις εταιρειών, φορέων και οργανισμών, με στόχο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών, που θα προσφέρει στους νέους την ευκαιρία που αναζητούν και τη δύναμη να χτίσουν το μέλλον τους.

Η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος αναμένεται αυτή την εβδομάδα, μέχρι τότε μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον για να μάθετε περισσότερα.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου