Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Αποχαρακτηρίζεται η διαγωγή των μαθητών στα σχολεία

Παρελθόν στα σχολεία θα αποτελεί το «διαγωγή κοσμία η κοσμιοτάτη».Διάταξη στη Βουλή για την κατάργηση του μέτρου του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το μέτρο αναχρονιστικό ενώ 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει την κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία, ως μέτρου που προσβάλλει τον πολιτισμό και τη νεολαία.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλουσχολιάζοντας το αίτημα, κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια υπογράμμισε

«Η αριστεία είναι ρετσινιά. Σήμερα ακούμε ότι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑζητούν να καταργηθεί ο χαρακτηρισμός του διαγωγής. Ακούστε, ήμασταν εμείς, το ΠΑΣΟΚ, που κατήργησε τον επιθεωρητή στα σχολεία. Αλλά αυτό ξέρετε ότι είναι ένα μέτρο ξεπερασμένο δεν ισχύει. Τι κάνουμε λαϊκισμούς στην παιδεία;» είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ο υπουργός Παιδείας, αφού επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «τα παιδιά να μπορούν να μπαίνουν στις Σχολές με το απολυτήριο και τη βαθμολογία», είπε ότι η μείωση κατά 1.000 των εισακτέων έγινε σε απόλυτη τήρηση της νομοθεσίας και σε μερική συμμόρφωση με τις αποφάσεις των Σχολών και των πρυτανικών Αρχών.

«Υπάρχουν ασφαλώς θέματα υποδομής, αλλά κυρίως σήμερα υπάρχουν θέματα ποιότητας στην εκπαίδευση. Τα πανεπιστήμια είναι πολλές φορές υπερβολικά στο να θέλουν λίγους φοιτητές. Εμείς προσπαθήσαμε να κινηθούμε σε μια ορθολογικοποίηση. Θέλουμε καλούς νομικούς, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να γίνει με λίγους φοιτητές» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου. «Μας κατηγορείτε ότι ανακοινώσαμε μείωση εισακτέων λίγο πριν τις εξετάσεις και αναστατώσαμε τους υποψηφίους. Κατανοώ το άγχος των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει και τους νόμους. Όταν ήσασταν εσείς κυβέρνηση, ανακοινώσατε μείωση 10.000 εισακτέων, δύο μόλις μέρες πριν από τις εξετάσεις, και από 84.000 τους πήγατε στους 74.000. Και τότε προβλέψατε να μην μπει κανένας στις τουριστικές σχολές» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, θυμίζοντας ότι η τωρινή μείωση αφορά σε 1.000 εισακτέους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ via ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου