Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κάνουν θραύση οι λαχταριστές χυλοπίτες και οι σάλτσες των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης

Δύο τμήματα. Δύο δυνάμεις. Μια ζεστή χειραψία κι ένα ξεκίνημα ενός νόστιμου έργου είναι η συνταγή μας. Εδώ στο σχολείο μας -αν είστε παρατηρητικοί μπορείτε να διαβάσετε το όνομά του στην επωνυμία της επιχείρησής μας- σκεφτήκαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις των εργαστηρίων μας για την παραγωγή δύο προϊόντων που θα κάνουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ να τρέμουν στο άκουσμά τους.

Στο ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης λοιπόν, το τμήμα της Μαγειρικής με αυτό της Κηπουρικής συνεννοήθηκαν ένα πρωινό να δημιουργήσουν μαζί κάτι παραδοσιακό, ντόπιο (όσο αυτό ήταν δυνατό), μα πάνω απ' όλα νόστιμο. Αφού το σχολείο μας βρίσκεται στον καθαρό αέρα και κάθε πρωί ακούμε λογής λογής χαρούμενες φωνές πουλιών, εκτός των δικών μας χαρούμενων τσιρίδων κι αφού είμαστε αυτάρκεις στην παραγωγή κάποιων δικών μας προϊόντων, γιατί να μην το επιχειρήσουμε;

Είπαμε λοιπόν να στήσουμε τη δική μας μικρή επιχείρηση, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» τουΣωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Και επιχειρηματολογούμε πάνω σε αυτό. Με τα αβγά από το κοτέτσι μας, τα μυρωδικά και τα λαχανικά του κήπου μας σκεφτήκαμε να μαγειρέψουμε κάτι υγιεινό και εύγευστο. Όταν όλα γύρω μας γίνονται ρομποτικά εμείς επιμένουμε παραδοσιακά.. Μπορεί γι' αυτό να απαιτείται παραπάνω χρόνος και κούραση αλλά μέσα από αυτά γεννιέται το μεράκι.

«Ραφηνάτα ΕΕΕΕκλεκτά Προϊόντα Παντού» λοιπόν στο σχολείο μας και λαχταριστές μυρωδιές. Συγκεντρώσαμε την παραγωγή μας, γίναμε μια ομάδααπό την ομάδα του σχολείου μας και στρωθήκαμε στη δουλειά. Συγκομιδή, ξεσκαρτάρισμα, καθάρισμα, ζύγισμα, τηλέφωνα, συμφωνίες, ασυμφωνίες, επανασχεδιασμός, μικροατυχήματα, γέλια συνθέτουν το έργο μας, όπως ίσως συμβαίνει σε κάθε έργο. Όσα προϊόντα δεν μπορούσαμε ή δεν προλαβαίναμε να παράξουμε τα αναζητήσαμε από ντόπιους παραγωγούς.

Όλα μας τα υλικά είναι βιολογικά, υγιεινά και οι συνταγές μας παραδοσιακές. Τα προϊόντα μας τρία μα ταιριαστά. Ταπεινά αλλά και θρεπτικότατα : Χυλοπίτες, Τραχανάς και Σάλτσα τομάτας με μυρωδικά.Έπειτα από πολλές δοκιμές καταλήξαμε σε αυτά τα προϊόντα.

Το μυστικό της νοστιμιάς τους κρύβεται κυρίως στα αγνά υλικά, τον ζήλο μας καθώς και στο πνεύμα ομαδικότητας. Η επιμονή και το μεράκι μας αποτέλεσαν την βάση της επιχείρησής μας. Δύο υλικά που δίχως αυτά ένα προϊόν δε μπορεί να σταθεί. Η παραγωγή μας αν και μικρή έκανε το πρώτο και σπουδαίο βήμα. Η μηχανή μας πήρε μπρος. Καθένας στο πόστο του και η επιχείρηση ξεκίνησε.

Άλλος στο τμήμα marketing, άλλος στον σχεδιασμό προϊόντων, άλλος στην παραγωγή, άλλος.. και όλοι στην υλοποίηση της ιδέας μας. Η ομάδα μας βούτηξε στα άγνωστα νερά του μάρκετινγκ αλλά έχει πλέον τα μέσα και γνωρίζει τους αστρικούς χάρτες για να κινηθεί. Και πάνω απ' όλα ξέρει να το διασκεδάζει. Μην ξεχνάμε: Είμαστε επιχειρηματίες αλλά επιχειρηματίες από καλή στόφα. Από το ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης!

Πηγή: HuffingtonPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου