Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πρόκληση της γόμας: Νέα επιβλαβής «μόδα» για τα παιδιά

Εξαπλώνεται πολύ γρήγορα τον τελευταίο καιρό μέσω των social media και είναι επικίνδυνη: Πρόκειται για τη «μόδα» που θέλει τα παιδιά να αποδέχονται μια περίεργη «πρόκληση» και να την καταγράφουν σε βίντεο, το οποίο και μοιράζονται μεταξύ τους.

Ονομάζεται πρόκληση της γόμας. Τα παιδιά τρίβουν γόμες με δύναμη πάνω στο δέρμα τους, ενώ συχνά λένε και την αλφάβητο, ή άλλες φράσεις. Στο τέλος, συγκρίνουν τις πληγές (κάψιμο δέρματος από την τριβή) που τους προκάλεσε η γόμα και ο πιο τραυματισμένος παίκτης είναι ο «νικητής»!

Πρόκειται για μία «μόδα» που ξεκίνησε περίπου πριν ένα χρόνο, αλλά δεν έχει υποχωρήσει ακόμα και οι γιατροί προειδοποιούν ότι δεν είναι καθόλου αστείο.

«Η πρόκληση της γόμας μπορεί να προκαλέσει πόνο, εγκαύματα στο δέρμα, ουλές και τοπικές λοιμώξεις», δήλωσε ο δρ Michael Cooper, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Εγκαυμάτων στοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Staten Island, στη Νέα Υόρκη.

Και πρόσθεσε: «Σε σοβαρές όμως -σπάνιες- περιπτώσεις, είναι πιθανό να επέλθει απειλητική για τη ζωή του παιδιού σήψη, γάγγραινα και απώλεια των άκρων».

Πηγή: nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου