Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Αρχίζουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα της Σχολή Αστρονομίας

Αρχίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο. Θα λειτουργήσουν τρεις τάξεις με προοδευτικά δυσκολότερα θέματα. Στην πρώτη τάξη θα διδαχθεί το ηλιακό σύστημα, στη δεύτερη τάξη οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, τα τηλεσκόπια και η ουράνια σφαίρα και στην τρίτη τάξη η διαστημική και οι νέες θεωρίες και ανακαλύψεις.

Οι εγγραφές θα γίνονται όλο τον Ιανουάριο μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας ενώ αμέσως μετά θα αποστέλλεται στους μαθητές το αντίστοιχο διδακτικό βιβλίο, που είναι διαφορετικό για κάθε τάξη.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο, είναι δε βιντεοσκοπημένα και μπορούν να τα δουν οι μαθητές μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Εταιρείας με τον κωδικό τους, που θα πάρουν μόλις εγγραφούν.

Στη Σχολή μπορούν να εγγραφούν μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ γίνονται δεκτοί και ενήλικες, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα αστρονομίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές υποβάλλονται και σε διαγωνίσματα αξιολόγησης, με τη βαθμολογία των οποίων τους απονέμεται στο τέλος της χρονιάς, τον Ιούνιο, ο αντίστοιχος τίτλος σπουδών, ενώ στους τελειοφοίτους το απολυτήριό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας ή καλέστε στα τηλέφωνα 24210 46253 και 24210 51061. Επίσης μπορείτε να στείλετε φαξ στο 24210 51061 και e-mail στο ead-volos@astronomos.gr.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου