Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Το βάρος των γονέων επηρεάζει τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού

Το βάρος των γονέων μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει την ανάπτυξη ενός παιδιού, σύμφωνα με έρευνα του National Institutes of Health (NIH) η οποία είναι μεταξύ των πρώτων που αναλύουν πώς το βάρος ενός πατέρα μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τα παιδιά του νοητικά.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά των οποίων οι μητέρες είναι παχύσαρκες μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο πιθανό να έχουν θέματα κινητικών ικανοτήτων και όσα γεννήθηκαν από παχύσαρκους πατέρες μπορεί ενδεχομένως να εχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έλλειψης κοινωνικών ικανοτήτων.

Παιδιά που γεννήθηκαν από εξαιρετικά παχύσαρκα ζευγάρια μπορεί ενδεχομένως να είναι χειρότερα στη λύση προβλημάτων.

Η ερευνήτρια Dr. Edwina Yeung, δήλωσε ότι η νέα έρευνα είναι μια από λίγες που εκτός από μητέρες περιλαμβάνει και πληροφορίες από πατέρες. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το βάρος του πατέρα έχει επίσης σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη του παιδιού.

Στην έρευνα, έλαβαν μέρος 5.000 γυναίκες μεταξύ 2008 και 2010, οι οποίες έδωσαν πληροφορίες για την υγεία τους, όπως βάρος πριν και μετά την εγκυμοσύνη, καθώς και των γονέων.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι παιδιά παχύσαρκων μητέρων είχαν περίπου 70% περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν σε τεστ που έδειχνε τις κινητικές ικανότητες στην ηλικία των 3 σε σχέση με παιδιά μητέρων φυσιολογικού βάρους.

Παρομοίως, παιδιά που γεννήθηκαν από παχύσαρκους γονείς είχαν 75% λιγότερες πιθανότητες να αποτύχουν σε τεστ κοινωνικών δεξιοτήτων μέχρι την ηλικία των 3.

Αυτή η πλευρά του τεστ αξιολογεί πόσο καλά μπορούν να σχετιστούν τα παιδιά και να αλληλεπιδράσουν.

Τα παιδιά των οποίων οι γονείς ήταν παχύσαρκοι είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να αποτύχουν σε τεστ επίλυσης προβλημάτων στην ηλικία των 3.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι με βάση έρευνες σε ζώα, η παχυσαρκία στην εγκυμοσύνη μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τη φλεγμονή και να επηρεάσει τον εγκέφαλο του εμβρύου.

Άλλες έρευνες έδειξαν ότι η παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τη γονιδιακή έκφραση στο σπέρμα.

Πηγή: iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου