Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αυστραλία: Πεντάχρονο παιδί θα υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου

Ένα πεντάχρονο παιδί από την Αυστραλία που γενετικά είναι άνδρας, θα μεγαλώσει ως κορίτσι έπειτα από τη συγκατάθεση ενός δικαστηρίου να χειρουργηθεί.

Το παιδί, που είναι γνωστό ως Κάρλα, αυτοπροσδιορίζεται ως κορίτσι, αλλά δεν διαθέτει γυναικεία όργανα αναπαραγωγής.

Το Οικογενειακό Δικαστήριο της χώρας ενέκρινε το αίτημα των γονέων του να υποβληθεί σε χειρουργική αφαίρεση των γονάδων που βρίσκονται στο εσωτερικό του σώματός τους.

Όπως είπαν στους δικαστές, το παιδί γεννήθηκε με γυναικεία εξωτερικά γεννητικά όργανα και επιδεικνύει «στερεοτυπική θηλυκή συμπεριφορά», στην οποία συμπεριλαμβάνεται «άρνηση να το προσφωνούν με αγορίστικο όνομα» και σαφή προτίμηση για «κοριτσίστικα παιχνίδια, ρούχα και δραστηριότητες».

Ωστόσο φέρει ανδρικά γεννητικά όργανα στο εσωτερικό του σώματός της (μεταξύ άλλων έχει κρυψορχία) γι’ αυτό και η εξωτερική εμφάνιση μοιάζει γυναικεία.

Τα παιδιά που γεννιούνται με συνδυασμό ανδρικών και γυναικείων χαρακτηριστικών είναι διαφυλικά (παλιά τα αποκαλούσαν ερμαφρόδιτα) και είναι φυσιολογικό οι γονείς να διαλέγουν ένα φύλο γι’ αυτά κατά τη γέννησή τους, ανατρέφοντάς τα αναλόγως.

Ωστόσο «η χειρουργικά επιβαλλόμενη επιλογή του φύλου δεν είναι ηθικώς σωστή» δήλωσε ο ακτιβιστής των δικαιωμάτων των διαφυλικών ατόμων Μόργκαν Κάρπεντερ.

Όπως εξήγησε, η χειρουργική επέμβαση προσδιορισμού του φύλου είναι ριζική και μη αναστρέψιμη αντιμετώπιση και επομένως την απόφαση γι’ αυτή πρέπει να τη λαμβάνουν τα παιδιά όταν μεγαλώσουν αρκετά και όχι να την επιβάλλουν οι γονείς σε τόσο πρώιμη ηλικία.

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου