Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ADAF kids: Εκδηλώσεις για παιδιά στο πλαίσιο του Athens Digital Arts Festival

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival εγκαινιάζει τη νέα του ενότητα ADAF kids.

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου παιδιά και γονείς προσκαλούνται να δοκιμάσουν στην πράξη και να εξερευνήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον κόσμο των ψηφιακών τεχνών μέσα από διαδραστικές εγκαταστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και προβολές animation.

Σας περιμένουμε στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121, στο ιστορικό κέντρο Αθήνας. Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι η διάθεση για παιχνίδι, συνεργασία και δημιουργικότητα.

Το ADAF kids περιλαμβάνει:

1. Διαδραστική Εγκατάσταση: Circus Lumineszenz Playground

Το πρότζεκτ “Circus Lumineszenz Playground” είναι μια συναρπαστική διαδραστική εγκατάσταση από την αυστριακή ομάδα Circus Lumineszenz, όπου τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες (visuals) χρησιμοποιώντας διαφορετικά “φωτεινά” αντικείμενα. Επιπλέον, σε αυτή τη διαδραστική παιδική χαρά βρίσκονται πρωτότυπα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα , όπως το Ηλεκτρονικό Μαρίμπα (κρουστό όργανο), το Φωτόφωνο και η μικρή Laser Άρπα. Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν μαγικούς ηλεκτρονικούς ήχους και εφέ!

2. Προβολές Animation

Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα animation, στο οποίο καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Στόχος των προβολών είναι να αναδείξει αξίες όπως η φιλία και η πολυπολιτισμικότητα μέσα από διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

3. Εκπαιδευτικό Εργαστήριο: Ένας Μικρός Χάρτινος Κινούμενος Κόσμος

Δημιούργησε το δικό σου animation έτσι όπως το έχεις φανταστεί! Το εργαστήριο εστιάζει στη τεχνική του stop motion για μικρούς και μεγάλους. Μικροί επίδοξοι δημιουργοί και οι γονείς τους θα συμμετάσχουν από τη δημιουργία των κεντρικών χαρακτήρων και των σκηνικών έως τη σύνθεση της κινούμενης εικόνας και τη μουσικήεπένδυση.

Με τη βοήθεια έμπειρων εισηγητών, όπως ο Μπάμπης Αλεξιάδης, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν βήμα προς βήμα τη δημιουργία ενός animation όπως αυτές θα παρουσιαστούν μέσα από δύο σταθμούς παραγωγής: του σχεδιασμού και της σύνθεσης. Θα κολλήσουν, θα χρωματίσουν και θα διακοσμήσουν χάρτινους χαρακτήρες διαμορφώνοντας παράλληλα το σκηνικό έχοντας τη δυνατότητα να περάσουν από τη θέση του σκηνοθέτη συνθέτοντας το πρώτο τους βίντεο και τα ηχητικά εφέ της δικής τους ιστορίας.

Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μαζί τις δημιουργίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το 12ο Athens Digital Arts Festival μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Συγκρότημα πύλη Ερμού 117-121, ιστορικό κέντρο Αθήνας
Ημερομηνία: ADAF kids | 21-22 Μαΐου 2016
Ώρες λειτουργίας: 11:00 -14:00 Ηλικίες παιδιών: 5 -12 ετών Κτηριακό 
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 5 ευρώ, www.viva.gr Ταμείο: 6 ευρώ
Τα παιδιά άνω των 7 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίς την παρουσία κηδεμόνα.
Στη τιμή του εισιτηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση της 12ης διοργάνωσης του Athens Digital Arts Festival
Πληροφορίες: www.adaf.gr
#ADAF2016
#DigitalPop
#ADAFkids

Πηγή: cultureNow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου