Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Οι ξυλιές όντως δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά

Οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι λένε πως μερικές ξυλιές στο παιδί δεν θα το βλάψουν καθόλου. Αντιθέτως ορισμένες φορές χρειάζεται κιόλας. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως ακόμα και μερικές ελαφριές ξυλιές στον ποπό μπορούν να του δημιουργήσουν ψυχικό τραύμα. Τι ισχύει τελικά; 

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε πως οι ξυλιές μπορούν όντως να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα στα παιδιά.
Ο ειδικός παιδοψυχολόγος Ronald Pies λέει πως οιξυλιές μαθαίνουν στα παιδιά πως η σωματική βία μπορεί να λύσει προβλήματα και πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε την βία για καταφέρουμε κάτι ή για να περάσουμε το μήνυμα μας.

Στον Καναδά η κυβέρνηση υποσχέθηκε νομοθεσία που θα απαγορεύει στους γονείς να πειθαρχούν τα παιδιά τους με βία ενώ και ένα δικαστήριο στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκαν το δικαίωμα σε ένα ζευγάρι να γίνουν οι θετοί γονείς σε ένα παιδί επειδή το του είχαν δώσει ξύλο.

Οι απόψεις των γονιών πάντως έρχονται ακόμα σε αντίθεση με αυτή των ειδικών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως όπως απαγορεύεται να δείρεις οποιονδήποτε άλλο ενήλικα άνθρωπο επειδή θα έχεις κυρώσεις, το ίδιο πρέπει να ισχύει για τα παιδιά.

Πολλοί γονείς από την άλλη φαίνεται να ψάχνουν για εξαιρέσεις, λένε πως όλα αυτά είναι υπερβολές και πως λίγη πειθαρχεία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Πηγή: healtview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου