Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση - μάθημα για τη συμβίωση τυφλών ανθρώπων με σκύλο - οδηγό

Η Περιφερειακή Διεύθυνση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών σας προσκαλούν στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Ανεξάρτητη Διαβίωση των Ατόμων με προβλήματα όρασης με τη χρήση του Λευκού Μπαστουνιού και με Σκύλο Οδηγό».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ» του κτιρίου Διοίκησης του Κ.Ε.Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη (Βασ. Όλγας 32) από τις 18:00 έως τις 20:00.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 12:00 οι ενδιαφερόμενοι (άτομα με προβλήματα όρασης) θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μία πρώτη εμπειρία στη συνοδεία με σκύλο - οδηγό στον περιβάλλοντα χώρο του Κ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης.

Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν, εκ μέρους του Κ.Ε.Α.Τ. Θεσσαλονίκης, οι Εκπαιδευτές Κινητικότητας και Προσανατολισμού και εκπρόσωποι από το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».

Πρόγραμμα Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου
Χαιρετισμός από τη Διοικήτρια του Κ.Ε.Α.Τ., Μπέττυ Λεωτσάκου
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο Π.Ε.Κ.Μ. του Π.Σ.Τ., Κεσόγλου Χρήστου
Χαιρετισμός της Προέδρου του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος», Ζωής Γερουλάνου
Ομιλία της Λείας Αβραάμ με Θέμα «Κινητικότητα με το Λευκό Μπαστούνι»
Παρουσίαση του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» από τον Στρατή Χατζηχαραλάμπους, Πρόεδρο της Επιστημονικής και Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος
«Εκπαίδευση του Ατόμου με πρόβλημα όρασης με το Σκύλο Οδηγό», από την πρόεδρο του Κέντρου και τον Λευτέρη Κιταντζή, εκπαιδευόμενο εκπαιδευτή του Κέντρου.
Παρουσίαση της εμπειρίας του Φώτη Μπίμπαση, μέλους του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ., υποψήφιου διδάκτορος του Α.Π.Θ. στην Μεταφρασολογία στη Φυσική Επιστήμη για τυφλούς.

Πηγή: zoosos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου