Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μια βιβλιοθήκη για τα σχολεία της Ίμβρου

Στη δωρεά βιβλιοθήκης στα σχολεία της Ιμβρου προχώρησε ο όμιλος Unesco Λάρισας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί, ο Όμιλος, με θέμα «Εκπαίδευση για όλους».

«Το πρόγραμμα της Unesco για τo 2014-2030 αναφέρεται στην καθολική πρόσβαση και των δύο φύλων στην Α/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία της Ίμβρου άνοιξαν μετά από 40 ολόκληρα χρόνια και τελούν υπό την επίβλεψη του Πατριαρχείου. Η βιβλιοθήκη με τα 300 βιβλία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών του Δημοτικού και του Γυμνασίου της Ίμβρου» εξηγεί στο Βήμα η πρόεδρος του Ομίλου Unesco Ν. Λάρισας, κυρία Θεοδώρα Κάλλα.

Η προσφορά τους εκτός από το έπιπλο της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει 300 βιβλία, κυρίως λογοτεχνικού περιεχομένου, χορηγία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια που προσέφεραν επιχειρηματίες της περιοχής.

Το περασμένο Σάββατο,13 Φεβρουαρίου 2016, αντιπροσωπεία του Ομίλου συναντήθηκε με τον ΑΠΘ Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη δράση τους αυτή. Μέσα σε μία φιλόξενη και συγκινητική ατμόσφαιρα, ο Όμιλος αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις του ενώ συζητήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που βιώνει ο Νομός Λάρισας καθώς και δράσεις πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο των δράσεων του, ο Όμιλος ίδρυσε την πρώτη Σχολή Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Μελλισοχωρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου. Στόχος της σχολής αυτής είναι η παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων, η ανταλλαγή απόψεων και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση καταστάσεων διαπαιδαγώγησης των παιδιών-μαθητών. Μάλιστα η πρώτη εισήγηση της Σχολής αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο από τον κ. Αχιλλέα Κατσίκα, RN, MSc του τμήματος Ιατρικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Παράλληλα ξεκινούν και μαθήματα αναλφαβητισμού στα άτομα της τρίτης ηλικίας του δήμου Κιλελέρ ώστε να μπορούν να υπογράφουν, με το ονοματεπώνυμο τους σημαντικά έγγραφα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Unesco με τίτλο «Εκπαίδευση για όλους-Αναλφαβητισμός» για τα έτη 2014-2030 και απευθύνεται στην Τρίτη ηλικία με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου