Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Θα τα πούμε στο σχολείο» - Παιδιά από τον Καναδά καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα της Συρίας

Την πιο ζεστή αγκαλιά στα πρώτα προσφυγόπουλα από τη Συρία που κατέφθασαν στον Καναδά προκειμένου να βρουν μια ευκαιρία για καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή άνοιξαν παιδιά από τη χώρα, με ένα συγκινητικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


Το βίντεο, που δημιούργησε η οργάνωση World Vision Canada, είναι γεμάτο παιδικές αγκαλιές και χαμόγελα, αφιερωμένα όλα στα παιδιά από τη Συρία και τις οικογένειές τους. 

«Καλωσήρθες», «θα σε δω στο σχολείο», «ελπίζω να γίνουμε φίλοι»,«εδώ θα είσαι ασφαλής», είναι μερικά από τα μηνύματα των παιδιών. 

Την Παρασκευή, μια πρώτη ομάδα 163 σύρων προσφύγων έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό στο αεροδρόμιο του Τορόντο, όπου προσγειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το στρατιωτικό αεροσκάφος που τους μετέφερε.

«Αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος ως πρόσφυγες και θα βγουν από το αεροδρόμιο ως μόνιμοι κάτοικοι Καναδά, με αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, κάρτα υγείας και μια ευκαιρία να γίνουν εντελώς Καναδοί. Όλοι θα θυμούνται την ημέρα αυτή», δήλωσε ο Τριντό πριν πάει να χαιρετίσει τις οικογένειες, στην πλειοψηφία τους μητέρες με τα παιδιά τους, σε μια συγκινητική υποδοχή. 

Με πληροφορίες από: Guardian, ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου