Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Παιδιά με διαταραχή ταυτότητας φύλου ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό μπροστά στο φωτογραφικό φακό

Τα τελευταία 12 χρόνια, η Ολλανδή φωτογράφος Sarah Wong, κατέγραφε τις ζωές και τις εμπειρίες μιας ομάδας παιδιών που έχουν μεταβεί -ή βρίσκονται στη διαδικασία μετάβασης- στο να ζουν ως οι αυθεντικοί εαυτοί τους.

Η Wong συνέλαβε με το φωτογραφικό της φακό εικόνες παιδιών από το Πανεπιστήμιο VU στο Άμστερνταμ, όπου συμμετέχουν σε ενός είδους θεραπεία που στόχο έχει να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τη δυσφορία φυλετικής ταυτότητας που βιώνουν. Αρκετά από αυτά τα παιδιά έχουν λάβει αναστολείς εφηβείας για να καθυστερήσουν τις επιπτώσεις της εφηβείας μέχρι να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να ζήσουν τις ζωές τους. Ωστόσο, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στα σπίτια των παιδιών, στο σχολείο τους, σε μαθήματα μπαλέτου κλπ -στα μέρη δηλαδή που ένιωθαν περισσότερο άνετα.

Η Wong μοιράστηκε αυτές τις φωτογραφίες με τον κόσμο μέσα από το βιβλίο «Inside Out: Portraits Of Cross-Gender Children», το οποίο κυκλοφόρησε το 2011. Τα κείμενα στο βιβλίο είναι από τη δημοσιογράφο του ιατρικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Dutch Volkskrant, Ellen de Visser.

Η Huffington Post μίλησε με τη Wong για τα παιδιά των φωτογραφιών, αλλά και για τις δικές της εμπειρίες κατά τη διάρκεια της καταγραφής των ζωών τους.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε σχετικές φωτογραφίες εδώ.

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από το ομότιτλο δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης Huffington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου