Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Worldventures Foundation: Εθελοντικός τουρισμός στο Ηράκλειο

Για τη στήριξη του κέντρου αποκατάστασης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα Στη Ζωή»

Η Worldventures δείχνει έμπρακτα, για άλλη μία φορά, τον κοινωνικό της χαρακτήρα, αυτή τη φορά μέσα από το Ίδρυμα Worldventures (Worldventures Foundation), το οποίο συνεργάζεται με τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με στόχο να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής σε παιδιά από όλον τον κόσμο.

Ενώ δημιουργήθηκε για να προσφέρει στα μέλη της τη δυνατότητα ποιοτικών διακοπών με μειωμένες τιμές και VIP πλεονεκτήματα, δεν έμεινε εκεί. Λόγω της μεγάλης ανάπτυξής της παγκοσμίως (σε μόλις δέκα χρονιά βρίσκεται στη θέση 47 στις 100 μεγαλύτερες εταιρίες απευθείας πώλησης παγκοσμίως) έχει πλέον τη δυνατότητα να διοργανώνει εθελοντικά πακέτα ταξιδίου, τα λεγόμενα Voluntours. Σε αυτά οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Φυσικά, μέρος των χρημάτων που δίνουν για τη διαμονή τους, πηγαίνουν στον οργανισμό. Ήδη έχει δημιουργήσει 53 σχολεία στη Γουατεμάλα (bottle schools) και μέσα στην επόμενη δεκαετία έχει στόχο να χτίσει συνολικά δέκα χιλιάδες σχολεία παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το Worldventures Foundation συνεργάζεται με το «Δεσμό», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού.

Στο παρελθόν έχουν γίνει δράσεις στην Κρήτη όπως κοινωνικό παντοπωλείο, φιλανθρωπικό γκαλά, και άλλες, σε συνεργασία με τοπικές ομάδες όπως η Give. Η Worldventures, λοιπόν, προσφέρει για άλλη μια φορά στην κοινωνία του Ηρακλείου μέσα από το ίδρυμα Foundation. Στις 25 Απριλίου του 2015 περισσότερα από 40 άτομα, μέλη της εταιρίας από την Ελλάδα αλλά και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, θα προσφέρουν εθελοντική εργασία στο κέντρο αποκατάστασης και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα Στη Ζωή», το οποίο βρίσκεται στα Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Νομό Ηρακλείου.

Το Worldventures Foundation πιστεύει ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα για ένα ασφαλές περιβάλλον, για φαγητό και για εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας το μοντέλο του εθελοντικού τουρισμού, δημιουργεί ευκαιρίες για ανθρώπους, οικογένειες και ομάδες να υπηρετήσουν βασικές ανάγκες των παιδιών παγκοσμίως.

Η συνεισφορά αυτή αποτελεί μια πράξη αγάπης, φροντίδας και κοινωνικής ευαισθησίας, απόλυτα συνυφασμένη με την εταιρική κοινωνική κουλτούρα της WorldVentures καθώς όλες οι εκδηλώσεις φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος της εταιρίας υπάγονται κάτω από την ιδέα του «Make a living, Giving» που προέρχεται από το γενικότερο σλόγκαν της, που δεν είναι άλλο από το «Make a living, Living».

Πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου