Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Βουτυρομπισκότα!

Την προηγούμενη Κυριακή μάς έπιασε η προκοπή μας, είπαμε να ξεσκονίσουμε τις γνώσεις στα μαθηματικά (ανοίγουν και τα σχολεία σε λίγες ημέρες) και φτιάξαμε μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα (ή τουλάχιστον, αυτή τη συνταγή ξεκινήσαμε να ακολουθούμε με μικρά παραστρατήματα). Το αποτέλεσμα φαγώθηκε στο απογευματινό μας παιχνίδι (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). 

Για 40 κομμάτια
400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλάκι αλάτι
250γρ ζάχαρη
180γρ. Βούτυρο που έχει μαλακώσει
1 μεγάλο αβγό και 2 κρόκοι
90 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνετε τη ζάζαρη, το βούτυρο, το αβγό, τους κρόκους, τη σοκολάτα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός ώσπου να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Την πλάθετε σε σχήμα δίσκου, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Βουτυρώνετε τρεις λαμαρίνες. Σε αλευερωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλ. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβετε τα μπισκότα. Ξαναπλάθετε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει. Με τη σπάτουλα τοποθετείτε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αφήνοντας απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους. Τα ψήνετε 10-15 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.


Σημείωση: Η συνταγή είναι παρμένη από το βιβλίο: Κουλουράκια & Μπισκότα: Το Χρυσό Βιβλίο. (2009), Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, (τίτλος πρωτότυπου: The Golden Book of COOKIES των Carla Bardi, Pamela Egan, Brenda Moore, Ting Morris)

Κ.Ε.Α.  ΑΓΓΕΛΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου