Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σινεμά και σλάλομ στην γειτονιά της Κυψέλης

Με μια δυναμική δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και συνειδητοποίησης έρχονται να κινητοποιήσουν του κατοίκους της Κυψέλης ομάδες και φορείς της περιοχής την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 στις 19:30 στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη και Μεγίστης.

Σλάλομ στην Γειτονιά

Το πρόγραμμα της δράσης ξεκινά με ένα «Σλάλομ στην γειτονιά» στο οποίο οι συμμετέχοντες, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν προσομοιώσεις κινητικής & αισθητηριακής αναπηρίας με στόχο να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος.


Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μετακινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και να βιώσει τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες όπως κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κτλ.


Η δράση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), έχει ως στόχο την συνειδητοποίηση των αντικειμενικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν, λόγω έλλειψης προσβασιμότητας, οι άνθρωποι με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία σε δημόσιους & ιδιωτικούς χώρους. «Θέλουμε από όλους να μπουν στην διαδικασία να δουν αλλιώς τους χώρους γύρω τους. Να τους προσεγγίσουν κάτω από το πρίσμα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσα μας» αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Σινεμά στη Γειτονιά»

Μετά τη λήξη της δράσης «Σλάλομ στη γειτονιά», στις 21:00 θα ακολουθήσει προβολή ταινίας σχετικής με άτομα με αναπηρία.

Η δράση «Σινεμά στη Γειτονιά» ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία της ομάδας κατοίκων «Η Κυψέλη μας» και συνδιοργανώθηκε την περυσινή χρονιά με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, ενώ εφέτος προστέθηκε στην ομάδα η νέα δομής της «ΑΡΣΙΣ» στην Κυψέλη, το Κέντρο Υποστήριξης Νέων «NΕΩΝ ΧΩΡΑ».

Το «Σινεμά στη γειτονιά», είναι μια πρωτοβουλία ψυχαγωγίας που σαν στόχο έχει την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού κρατώντας τους κατοίκους στη γειτονιά τους και προσφέροντας ευκαιρίες για ανθρώπινη επαφή, έξω από το σπίτι και μακριά από τον καναπέ και την τηλεόραση.

Η εκδήλωση έχει την αποδοχή και υποστήριξη του Δήμου, της περιφέρειας του 6ου διαμερίσματος, του δικτύου φορέων αλληλεγγύης της περιοχής και των καταστηματαρχών της γειτονιάς.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου