Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εξερευνώ τις ιστορίες

Ο δικτυακός τόπος Εξερευνώ τις ιστορίες φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πρόταση προς τους εκπαιδευτικούς για να αναπτύξουν τις αναγνωστικές ικανότητες των μαθητών τους, το νήμα για να βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στο δάσος των βιβλίων: αναγνωρίζοντας τους ήρωες, τις λέξεις- κλειδιά, τα μοτίβα, και τις εικόνες, εισχωρώντας στην ατμόσφαιρα και την οπτική του κάθε βιβλίου.
Δεν φιλοδοξεί αλλά ούτε και πρέπει να υποκαταστήσει την ανάγνωση των βιβλίων. Είναι ένα περιβάλλον που προσφέρει εργαλεία αλλά όχι τα ίδια τα κείμενα, δεν λειτουργεί δηλαδή ως μια ψηφιακή βιβλιοθήκη.
Διαθέτει συλλογή αποσπασμάτων από μια πλούσια βιβλιογραφία παιδικής λογοτεχνίας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναφορές σε μια θεματική προσέγγιση της λογοτεχνίας (π.χ. εξωτερική εμφάνιση ηρώων, περιπέτειες, συναισθήματα, ιστορικά γεγονότα κ.ο.κ.).
Προσφέρει πολυμεσικό υλικό με το οποίο μπορεί να γίνει, μέσα στην τάξη, η παρουσίαση μιας ιστορικής εποχής και, τέλος, ένα ιδιότυπο λεξικό λέξεων, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις λέξεις στο ταξίδι τους στον χρόνο, στον χώρο, στις απεικονίσεις και στα κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου