Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ηχογραφημένα παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τώρα μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα αγαπημένα σου παραμύθια των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ακούγοντας τους συγγραφείς να διαβάζουν οι ίδιοι τις ιστορίες τους! Μπορείς να επισκεφτείς το site μας και να διαλέξεις ανάμεσα στους τίτλους για να βρεις αυτό που σε ταιριάζει περισσότερο και έτσι να ξεκινήσεις ενημερωμένος για την επόμενη βόλτα σου στο βιβλιοπωλείο!

Άκουσε αποσπάσματα από το Όλα για τη φανέλα, ένα βιβλίο από την πρωτότυπη σειρά της Ελένης Σβορώνου «Μυστήρια στην πόλη» με ήρωες δύο αδέλφια που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους από το να διαλευκαίνουν μυστηριώδεις υποθέσεις! Μια παραβιασμένη βιτρίνα σ’ ένα μουσείο, κι όμως δε λείπει τίποτα από μέσα. Μήπως πρόκειται για μία ακόμα υπόθεση αρχαιοκαπηλίας; Μήπως τα αδέλφια κινδυνεύουν;

Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη μάς διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο της Σαν τον σκύλο με τη γάτα, το πρώτο βιβλίο της σειράς «Γραφείο αστυνομικών ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ». Ο Ηρακλής Πουαντιγιέ δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος Δαλματίας. Είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, πρώην αστυνομικός, με λαμπρή καριέρα και αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Στο πλάι του, πολύτιμη βοηθός και φίλη η Αγαθή Γαλή, η βαρήκοη γάτα με τον εκρηκτικό χαρακτήρα!

Άκουσε ακόμα τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου να μας θυμίζει με δύο «ιστορικά παραμύθια» της ότι η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα! Από το βιβλίο Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος, η συγγραφέας μάς διαβάζει για τη Μάχη των Θερμοπυλών, διδάσκοντάς μας πως οι νικημένοι μπορεί μερικές φορές να βγουν νικητές. Με την ιστορία «Τα λόγια τα ψεύτικα» από το βιβλίο Ιστορίες που τις είπε η αγορά μας διηγείται την ιστορία του Αισώπου, ενός δούλου που κατόρθωσε να κερδίσει την ελευθερία του χάρη στο ταλέντο του στα παραμύθια!

Οι μικρότεροι φίλοι των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν τώρα τη δυνατότητα να ακούσουν δύο ολόκληρα παραμύθια από την πολύ πετυχημένη σειρά μας «Μικρές Καληνύχτες», που απευθύνεται σε παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και σε νέους γονείς με πολλή όρεξη! Η Μαρία Αγγελίδου στο παραμύθι της Η τρίτη μάγισσα μας συστήνει τις σύγχρονες μάγισσες που ζουν πια στις μεγάλες πόλεις, μεγαλώνουν και πιάνουν δουλειά, σαν όλους εμάς. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου με τον Ραφτάκο των λέξεων αφηγείται την ιστορία του πιο γλυκού ράφτη, που ήξερε να φτιάχνει ρούχα που μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και μας δροσίζουν το καλοκαίρι με πρώτη ύλη τις λέξεις.

Χαλαρώστε λοιπόν και ακούστε μαζί μας, μικροί και μεγάλοι, όμορφες ιστορίες από σύγχρονους συγγραφείς. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες πρωτίστως δε χρειάζεται να ανησυχούν εάν δε βρίσκουν τα γυαλιά τους ή εάν δεν υπάρχει αρκετό φως στο δωμάτιο για να διαβάσουν στα παιδιά τους ιστορίες λίγο πριν κοιμηθούν. Βάλτε τα να τις ακούσουν από τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου