Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μειώθηκε το μαθητικό δυναμικό των ιδιωτικών σχολείων

Μείωση του μαθητικού δυναμικού των ιδιωτικών σχολείων στα λύκεια καταγράφηκε το σχολικό έτος 2013-14, σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή.

Η μείωση, πάντως, δεν αφορά όλα τα ιδιωτικά σχολεία, αφού σχολικές μονάδες με κύρος όχι μόνο δεν είδαν να μειώνεται το μαθητικό δυναμικό τους, αλλά ορισμένες είχαν και περισσότερες εγγραφές. Φαίνεται άλλωστε πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα «ξεκαθάρισμα» στα ιδιωτικά σχολεία.

Οσα από αυτά δίνουν πραγματικά εφόδια στους μαθητές, συνεχίζουν να «στέκονται γερά στα πόδια τους», όπως για παράδειγμα το Λεόντειο Λύκειο, η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών κ.ά.

Η μείωση σε σχέση με το 2012-13 στα ιδιωτικά λύκεια έφτασε το 13,23%. Μικρότερη είναι η μείωση που σημειώθηκε στην Α΄ Λυκείου (-8,63%), μεγαλύτερη στη Β΄ τάξη (-14,76%) και ακόμη μεγαλύτερη στη Γ΄ Λυκείου (-16,17%).

Στοιχεία
Η μείωση του μαθητικού δυναμικού στην Α΄ τάξη, που ήταν μικρότερη σε σχέση με τη Β΄ και Γ΄ τάξη, ενδεχομένως να σχετίζεται με την Τράπεζα Θεμάτων που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, καθώς σύμφωνα με ό,τι ίσχυε, ο βαθμός του απολυτηρίου στην Α΄ τάξη για τους περσινούς μαθητές θα συνυπολογιζόταν -μαζί με τον βαθμό της Β΄ Λυκείου της επόμενης χρονιάς- στον τελικό βαθμό για την πρόσβαση στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου