Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τα γονίδια επηρεάζουν το πόσο καλοί (ή κακοί) γονείς θα γίνουμε!

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Michigan State, μας λέει ότι τόσο οι γενετικοί όσο και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες καθορίζουν το πώς ένας γονιός θα μεγαλώσει το παιδί του. 

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρησηPsychological Bulletin, ένα ερευνητικό περιοδικό του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου στηρίχτηκε σε στατιστική ανάλυση με τη συμμετοχή πάνω από 200.000 οικογενειών. 

Σύμφωνα με την μελέτη, τα γονίδια ελέγχουν το 23% με 40% των θετικών και αρνητικών συναισθημάτων που οιγονείς επιδεικνύουν προς τα παιδιά τους. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται να ανατρέψουν την μέχρι σήμερα άποψη, ότι η ανατροφή εξαρτάται κυρίως από το πώς οι γονείς μεγάλωσαν οι ίδιοι. «Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε ως γονείς δεν είναι μόνο συνάρτηση του τρόπου που έχουμε εμείς μεγαλώσει ως παιδιά», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια ψυχολογίας Alexandra Burt. 

«Σαφώς την ανατροφή τους επηρεάζουν και γενετικές επιδράσεις», λέει. Και καταλήγει: «Στην πραγματικότητα, το πώς οι γονείς επιλέγουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους, να γαλουχήσουν τη συμπεριφορά τους και να διαμορφώσουν την ψυχολογία τους, προέρχεται από ένα σύνθετο μίγμα περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων, που συμπεριλαμβάνουν ταυτόχρονα και τον τρόπο με τον οποίο η συμπεριφορά του παιδιού και η ανάπτυξή του επηρεάζει το γονέα».

Πηγή: imommy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου