Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βιβλίο για ΛΟΑΤ οικογένειες στα ελληνικά!



Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Ομάδας «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» υπόσχεται να σπάσει ακόμα ένα ταμπού με την έκδοση του πρώτου βιβλίου για παιδιά στα ελληνικά με θέμα τις ΛΟΑΤ οικογένειες


Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελληνική γλώσσα το πρώτο βιβλίο για παιδιά με θέμα τις οικογένειες ΛΟΑΤ. Είναι μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία που έλαβε η Ομάδα «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης έγραψαν και εικονογράφησαν ένα βιβλίο για να γεμίσουν το κενό της απουσίας τέτοιων βιβλίων στα Ελληνικά. Μία ιστορία - ποίημα με δύο αβγουλάκια που μιλάνε για διαφορετικές μορφές οικογένειας, με ένα απλό αλλά ζεστό μήνυμα: άσχετα με το πώς μοιάζει η οικογένεια, το βασικό που χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει χαρούμενο είναι αγάπη.

Ακόμα κι αυτή η πρωτοβουλία, αναφέρει στο blog της η Ομάδα «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», είναι πολύ μεγάλο ρίσκο για ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Στην Ελλάδα οι μη-ετεροκανονικές οικογένειες είναι αόρατες, ακόμα διεκδικούν βασικά ΛΟΑΤ δικαιώματα και η ομοφοβία είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική κουλτούρα. «Γι'αυτό πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό πραγματικά μας χρειάζεται. Η ομάδα 'Οικογένειες Ουράνιο Τόξο', αποφασισμένη να κάνει αυτό το βιβλίο πραγματικότητα, έχει επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της αυτοέκδοσης.

Αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να το κάνουμε αυτό!

Μία ομάδα φοιτητών από το Κεντάκι των ΗΠΑ, που μας συνάντησαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Ελλάδα, συγκινήθηκαν από το έργο αυτό και αποφάσισαν να μας βοηθήσουν με το να στήσουν μία σελίδα για δωρεές για τα έξοδα του βιβλίου».

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή μπορείτε να βρείτε στο blogτης Ομάδας και στη σελίδα της στο facebook

Πηγή: thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου