Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αλλαγές για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Με αλλαγές θα δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι τελειόφοιτοι του Λυκείου καθώς θα μπορούν να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους μόνο για ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, οι φετινοί τελειόφοιτοι θα έχουν μία ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μόνο για το 2015 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους βαθμούς που θα πάρουν φέτος στις εξετάσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Αλλαγή όμως θα υπάρχει και στο μηχανογραφικό δελτίο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτός αυτού βρίσκονται προς το παρόν οι Αστυνομικές σχολές. 

Επίσης σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προβλέπει την κατάργηση των ηλικιακών ορίων για την κατηγορία των Τριτέκνων για την εισαγωγή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ έχει προστεθεί κατηγορία που θα συμπεριλαμβάνει υποψηφίους μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και υποψηφίων με γονείς, τέκνα συγκεκριμένων παθήσεων ή με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης Φεβρουαρίου την οποία πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι υποψήφιοι. Σε αυτή πρέπει να αναφέρουν: το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν (Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική ή Ιστορία), αν θα εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και σε ειδικά μαθήματα, όπως και αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή για τα ΤΕΦΑΑ.

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου