Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν σίτιση για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (αναλυτικός οδηγός)

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα εκτός του τόπου κατοικίας τους και στην περιοχή λειτουργίας του σχολείου εδρεύει μία τουλάχιστον Λέσχη Αξιωματικών έχουν το δικαίωμα σίτισης στη Λέσχη αυτή.

Στις περιπτώσεις νομών όπου λειτουργούν δύο ή περισσότερες Λέσχες Αξιωματικών, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η χορήγηση περισσοτέρων της μιας Ατομικών Βεβαιώσεων στους δικαιούχους που υπηρετούν σε περισσότερες της μιας απομακρυσμένες μεταξύ τους σχολικές μονάδες για τη σίτισή τους στις εκάστοτε πλησιέστερες ΛΑ.

Προϋποθέσεις:
Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός υπηρετεί σε σχολική μονάδα ή ευρίσκεται στη διάθεση της αρμόδιας ΠΔ εκτός του Νομού του τόπου μόνιμης κατοικίας του.
Μία τουλάχιστον Λέσχη Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα, εδρεύει στο Νομό όπου λειτουργεί και η σχολική μονάδα στην οποία υπηρετεί ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Πρώτο βήμα: Απόκτηση Ατομικών Βεβαιώσεων

Αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες οριστικοποιήσουν τους δικαιούχους αναπληρωτές οι εκπαιδευτικοί που είναι ενταγμένοι στους καταλόγους θα πρέπει να ζητήσουν την ατομική βεβαίωση που χορηγείται με ευθύνη της σχολικής ομάδας που είναι τοποθετημένοι και είναι απαραίτητη για την εγγραφή στη Λέσχη Αξιωματικών.

Οι Ατομικές Βεβαιώσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα κατ’ ελάχιστο στοιχεία:

1. Σχολικό έτος (τρέχον),

2. Ονοματεπώνυμο του δικαιούχου,

3. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου,

4. Σχολική Μονάδα που υπηρετεί,

5. Λέσχη Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ στην οποία επιλέγει να εγγραφεί και να σιτίζεται. Σε

περίπτωση περισσοτέρων της μιας Λεσχών που εδρεύουν στο Νομό που υπηρετεί ο

δικαιούχος, πρέπει να επιλεγεί μόνο μία εξ αυτών.

Δεύτερο βήμα: Εγγραφή στη Λέσχη Αξιωματικών

Εκπαιδευτικοί που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις και που επιλέγουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη του Προγράμματος, προσέρχονται στην Λέσχη Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ που ορίζεται στην Ατομική τους Βεβαίωση όπου και εγγράφονται, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησής τους. Τα στοιχεία αυτά είναι:

1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,

2. Δύο (2) Φωτογραφίες (ταυτότητας),

3. Ατομική Βεβαίωση Δικαιούχου (που παρέχεται από τη σχολική μονάδα που εργάζεται).

Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι Υπηρεσίες της Λέσχης Αξιωματικών θα εκδώσουν Δελτίο Εισόδου του δικαιούχου. Προκειμένου να εγγραφούν ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους για τον τρέχοντα μήνα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν το προβλεπόμενο τίμημα του δικαιώματος εγγραφής / επανεγγραφής. Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα του δικαιώματος εγγραφής / επανεγγραφής καλύπτεται από το Πρόγραμμα και επιστρέφεται στο δικαιούχο από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, με την επόμενη εκκαθάριση των δαπανών σίτισης.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής / επανεγγραφής που διεκπεραιώνεται κατά την πρώτη επίσκεψη του δικαιούχου στην ΛΑ και ανανεώνεται ανά μήνα, του παρέχει το δικαίωμα σίτισης σε αυτήν, για τον τρέχοντα μήνα.

Ποσό που δικαιούται ο αναπληρωτής για κάθε γεύμα

Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, δικαιούται 5 ευρώ για κάθε ημέρα σίτισης. Προσοχή πρέπει να δοθεί το γεγονός ότι αν το ποσό της ημερήσιας σίτισης είναι 4,5 ευρώ ο εκπαιδευτικός θα λάβει ως επιστροφή τα 4.5 ευρώ που κατέβαλε. Σε περίπτωση που το ποσό είναι 7 ευρώ θα λάβει 5 ευρώ που είναι και το μέγιστο ποσό των τροφείων που δικαιολογούνται.

Διαβάστε ένα παράδειγμα υπολογισμού τροφείων που αποσαφηνίζει τα ανωτέρω στον ιστότοπο aftodioikisi, από όπου προέρχεται και το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου