Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αντίθετοι οι καθηγητές στη «λευκή εβδομάδα»

Μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας», όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως είναι γνωστό, την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα», κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σε κάθε περίπτωση, η «Λευκή Εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Όχι» στη «λευκή εβδομάδα» διακοπών στα σχολεία, λέει η ΟΛΜΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει «ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων».

Ακόμη ο κ. Κοτσιφάκης ζητά την ακύρωση του νόμου για τις εξετάσεις στο λύκειο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου