Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα πείσετε το παιδί να φύγετε από την παιδική χαρά

Απολαμβάνει και με το παραπάνω το παιχνίδι στην παιδική χαρά και στον παιδότοπο, αλλά όταν φτάνει η ώρα που πρέπει να φύγετε αρχίζει η μεγάλη μάχη. Εννοείται πως θέλει να κάνει μερικούς ακόμα γύρους, να παίξει με τα κουβαδάκια του, να κυνηγήσει ακόμα λίγο τα περιστέρια και αν είναι δυνατόν όλα αυτά να συνεχιστούν ως το βράδυ. Μάλιστα η μεγαλύτερη απορία του είναι το γιατί εσείς δεν συμμερίζεστε τον ενθουσιασμό του.

Για να πείσετε το μικρό σας να σας ακολουθήσει στο σπίτι όσο πιο πειθήνια γίνεται πάρτε ιδέες από την παρακάτω λίστα και καλή επιτυχία!

Προετοιμάστε το ότι σε 5 λεπτά θα φύγετε. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι 5 λεπτά (εύκολα τα 5 λεπτά μπορούν να γίνουν 15) αλλά μια προειδοποίηση είναι σημαντική για να βοηθήσετε το μικρό σας να εξοικειωθεί με την μετάβαση και να αρχίσει να επεξεργάζεται το γεγονός ότι σε λίγο θα φύγετε.

Πείτε του ότι σε ένα λεπτό πρέπει να φύγετε. Αυτό αντίστοιχα σημαίνει πως έχει ακόμα 5 λεπτά, αλλά αυτό είναι το τελευταίο χρονικό περιθώριο μέχρι να ετοιμαστεί για την αποχώρηση.

Κάντε ακόμα έναν γύρο ή μια φορά κούνια.Αν σας ζητήσει ακόμα μια φορά να το κάνετε κούνια ή να κατέβει από την τσουλήθρα συμβιβαστείτε αλλά συμφωνήστε ότι θα είναι μόνο για μια φορά. Αν διαφωνήσετε και αρχίσετε να τσακώνεστε, αναλογιστείτε ότι εκείνο θα αντιδράσει με αποτέλεσμα να δυσκολευτείτε ακόμα περισσότερο να φύγετε.

Πείτε του πότε θα επισκεφθείτε ξανά την παιδική χαρά. Εξηγήστε του ότι θα επισκεφθείτε την παιδική χαρά ξανά την ίδια ώρα αύριο ή το απόγευμα (εξαρτάται πότε το έχετε στο πρόγραμμα).

Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας. Αν πρέπει λόγου χάρη να φύγετε για να φάει ή για να κοιμηθεί, θέστε σε λειτουργία τη φαντασία σας και πείτε πως και οι κούνιες ή η τσουλήθρα θέλουν να ξεκουραστούν ή να κοιμηθούν. Η εν λόγω τεχνική λειτουργεί φυσικά καλύτερα σε μικρότερα παιδιά.

Πάρτε το αγκαλιά και αποχωρήστε.Ειδικά αν το μικρό σας είναι κάτω των 3 μπορείτε απλά να το πιάσετε από το χέρι ή να το βάλετε στο καρότσι και να φύγετε. Αν αρχίσει να κλαίει, προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή με κάτι άλλο με ένα κουκλάκι, με ένα παιχνίδι με χοροπηδηχτό περπάτημα κοκ.

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι μπορεί να νιώσετε άσχημα αν το μικρό σας ξεσπάσει σε φωνές. Πρόκειται για δημόσιο ξέσπασμα και για να τα βγάλετε πέρα απλά ξεχάστε ότι ενοχλείτε τους γύρω σας ή ότι σας κοιτάζουν με μισό μάτι. Ακολουθήστε τις τεχνικές που λειτουργούν ώστε να το ηρεμήσετε και μη δίνετε σημασία σε επικριτικά σχόλια. Το πιθανότερο άλλωστε είναι οι γύρω σας να δείχνουν κατανόηση, όσο και αν εσείς θεωρείτε ότι ενοχλούνται.

Πηγή: HappyParenting

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου