Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ινστιτούτo Goethe: Πύλη για την προώθηση της ανάγνωσης

H πλατφόρμα «Προώθηση της ανάγνωσης» στοχεύει στην ενίσχυση της ανάγνωσης και του ενδιαφέροντος για τη λογοτεχνία, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Γνωρίζατε ότι ο ενθουσιασμός των παιδιών για την ανάγνωση έχει μειωθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια; Ότι πολλοί γονείς σπάνια πια διαβάζουν στα παιδιά τους βιβλία στην προσχολική ηλικία; Ότι παλιά υπήρχαν βιβλιοφάγοι και σήμερα όχι; Η ανάγνωση και το διάβασμα είναι τόσο σημαντικά, επειδή οι δεξιότητες ανάγνωσης και πρόσληψης πληροφοριών συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην διεύρυνση του ορίζοντα και τη βελτίωση των ευκαιριών μάθησης.

Διαβάζουμε με σκοπό τη διασκέδαση ή και για να διευρύνουμε τις γνώσεις μας. Το διάβασμα όμως σημαίνει περισσότερα πράγματα από την απλή βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης. Εξασκεί στην κατανόηση περιεχομένου, στην παρατήρηση εικόνων και στο άκουσμα του προφορικού λόγου και επιτρέπει τη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.

Με αυτή την πλατφόρμα τα Ινστιτούτα Goethe στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επιχειρούν να περιγράψουν την υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με την προώθηση της ανάγνωσης στις διάφορες χώρες της περιοχής και να προωθήσουν την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χωρών.

Τα τελευταία χρόνια, τα Ινστιτούτα Goethe της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με τους τοπικούς εταίρους τους διοργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις και διάφορα προγράμματα με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θέλουμε να δώσουμε στους εταίρους μας την ευκαιρία να παρουσιάσουν ιδιαίτερα επιτυχείς δράσεις για την προώθηση της ανάγνωσης και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου