Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τα παιδία παίζει (θερινή έκδοση)

Το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι συνήθως πηγή μεγάλης χαράς για τους μικρούς μαθητές που δεν βλέπουν την ώρα να βρεθούν κοντά στη θάλασσα αλλά και... σχετικού προβληματισμού για τους γονείς που θα πρέπει να επιδείξουν... σχετική εφευρετικότητα στην προσπάθειά τους να απασχολήσουν με δημιουργικό τρόπο τα παιδιά τους.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται στην Αθήνα μια νέα αγορά δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Μουσείο Μπενάκη, για παράδειγμα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προτείνει καλοκαιρινά εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα στον Εθνικό Κήπο, από τις 23 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2014.

Στη διάρκεια των πενθήμερων δράσεων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τον Κήπο όσο και τις συλλογές του Μουσείου και να συνδέσουν την Τέχνη με το πολύτιμο για τον αστικό ιστό φυσικό περιβάλλον. Σε συνεργασία με έμπειρους εικαστικούς-παιδαγωγούς, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα μέσα στην καταπράσινη όαση του κήπου και στο εργαστήρι του Μουσείου. Το κόστος συμμετοχής είναι στα 60 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-36.71.067-69 από Δευτέρα έως και Πέμπτη.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από την πλευρά του προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να ζήσουν μία αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία στο εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, στο Γκάζι. Το Μουσείο οργανώνει δύο πενθήμερους κύκλους δράσεων, με ξεχωριστές δραστηριότητες ο καθένας. Το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα με την υποστήριξη της εταιρείας Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., είναι σχεδιασμένο και εμπνευσμένο από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου αλλά και τη σχέση των παιδιών με την τεχνολογία του εργοστασίου και τη σύγχρονη ρομποτική.

Περιλαμβάνει δραστηριότητες που στόχο έχουν να ανακαλύψουν τα παιδιά τα μυστικά του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, να εμπνευστούν, να εκφραστούν δημιουργικά, να παίξουν και να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής, γνωρίζοντας τον σαγηνευτικό της κόσμο, συμμετέχοντας ενεργά και δημιουργικά. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ την εβδομάδα για κάθε παιδί. Κρατήσεις στο 210-34.75.535.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου