Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Υπέρβαρα παιδιά για γυναίκες που τρώνε μπροστά στην τηλεόραση

Οι έγκυες γυναίκες που τρώνε μπροστά στην τηλεόραση είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν υπέρβαρα παιδιά , σύμφωνα με μία νέα έρευνα .

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι έγκυες που τρώνε βλέποντας τηλεόραση , είναι πιο πιθανό να ταΐζουν, ως μητέρες αργότερα, τα παιδιά τους την ώρα που εκείνα βλέπουν τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να παρατηρήσουν ότι το παιδί τους έχει χορτάσει , με αποτέλεσμα να του δίνουν περισσότερο φαγητό από ό, τι χρειάζεται.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης μελέτησαν έγκυες γυναίκες και ζεύγη μητέρας-βρέφους, έως ότου το παιδί φτάσει στην ηλικία των 3 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 71% των εγκύων γυναικών ανέφεραν ότι έβλεπαν συχνά τηλεόραση κατά τη διάρκεια των γευμάτων, και το 33% των μητέρων ανέφερε ότι όταν τα βρέφη τους ήταν τριών μηνών , αρκετά συχνά τάιζαν το μωρό τους ενώ εκείνο παρακολουθούσε τηλεόραση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που παρακολούθησαν τηλεόραση κατά τη διάρκεια των γευμάτων , ενώ ήταν έγκυες, είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εκθέσουν τα παιδιά τους στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της σίτισης, από τις γυναίκες που δεν έβλεπαν τηλεόραση ενώ έτρωγαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης .Οι μητέρες που ήταν κάτω των 25 ετών , και εκείνες που δεν θήλασαν αποκλειστικά , ήταν επίσης πιο πιθανό να εκθέσουν τα παιδιά τους στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της σίτισης .

« Καθορίζοντας την μητρική συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την παρακολούθηση τηλεόρασης κατά την διάρκεια του φαγητού , μπορούμε να προλάβουμε την παιδική παχυσαρκία στην πρώιμη παιδική ηλικία», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Μεσίτο.

Πηγή: news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου