Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

2ος Διαγωνισμός μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σας παραθέτουμε αναλυτικά την περιγραφή του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί με την επιμέλεια του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΣΚΟΠΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  • η σημασία της ενημέρωσης στη ζωή των πολιτών.
  • η εξοικείωση των μαθητών με τη Δημοσιογραφία και τη δομή μιας εφημερίδας.
  • η προβολή των δημιουργικών και εκφραστικών ικανοτήτων των μαθητών αλλά και η συμβολή των εκπαιδευτικών προς αυτή την κατεύθυνση.
  • η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των μαθητών για θέματα που αφορούν στις σχέσεις τους με την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
  • η ανάδειξη κάθε προσπάθειας έκδοσης μαθητικών εφημερίδων στην Κεντρική Μακεδονία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
σχολικές εφημερίδες από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων είναι η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η ποιότητα των κειμένων και η εμφάνιση του εντύπου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης των εφημερίδων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα αποτελείται από 6 άτομα των οποίων το γνωστικό τους αντικείμενο τους επιτρέπει να κρίνουν τέτοιες προσπάθειες. Δύο έγκριτοι δημοσιογράφοι του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων  Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, ένας εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης και ένας επαγγελματίας των γραφικών τεχνών (art director).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ΓΥΜΝΑΣΙΑ και ΛΥΚΕΙΑ της Κεντρικής Μακεδονίας (Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, Ν. ΣΕΡΡΩΝ, Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ, Ν. ΠΕΛΛΑΣ, Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ, Ν.ΚΙΛΚΙΣ) υποβάλλοντας μια έκδοση εφημερίδας που κυκλοφόρησε ή θα κυκλοφορήσει κατά την σχολική χρονιά 2013-2014 το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου 2014. Η εφημερίδα θα πρέπει να αποσταλεί σε πέντε αντίτυπα στη διεύθυνση της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Μοναστηρίου 85 ΤΚ 546 27 Θεσσαλονίκη με την ένδειξη ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από μια επιστολή με τα εξής στοιχεία:

ΣΧΟΛΕΙΟ , ΠΟΛΗ , ΝΟΜΟΣ
Υπεύθυνος καθηγητής (όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας)
Ονόματα μαθητών που απαρτίζουν τη συντακτική ομάδα (και την τάξη τους)
Λίγα λόγια για το πόσο καιρό εκδίδεται, την περιοδικότητα της έκδοσης και τα μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου