Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ecomobility 2014: ποια σχολεία διακρίθηκαν – Οι απονομές βραβείων

Γεμάτη από τις χαρούμενες φωνές των μαθητώνκαι πλημμυρισμένο από τον ενθουσιασμό των εφήβων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου, η Τελετή Απονομής των Βραβείων της ΕκστρατείαςECOMOBILITY 2013-14, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Το Βραβείο καλύτερης εργασίας για τηνΟικολογική Μετακίνηση της περιόδου 2013-14 απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, για να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα γραφεία των δικτύωνNGOs European Environmental Bureau και τοTransport & Environment.

Τo δεύτερo βραβείο έλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Θήβας, ενώ το τρίτο η ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων από την Κατερίνη.

Επίσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας, στις παρακάτω ομάδες μαθητών, κατά σειρά και κατηγορία :

—Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
1ο Βραβείο : Εκπαιδευτήρια Μπουγά
2ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών
3ο Βραβείο : Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου

—Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Κουτσουρά Ιεράπετρας
2ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης
3ο Βραβείο : 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων

—Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
1ο Βραβείο : Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή
2ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης
3ο Βραβείο : Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών

—Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
1ο Βραβείο : Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
2ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής
3ο Βραβείο : Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

Το Βραβείο για την καλύτερη Διοργάνωση Εκδήλωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14, απονεμήθηκε στον Δήμο Ερυμάνθου για τη συνδιοργάνωση και την πολυετή αξιοποίηση της εκστρατείας στη περιοχή του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν, επίσης, ειδικοί Έπαινοι στο Μουσικό Γυμνάσιο Τρικάλων για τη δημιουργία slogan, στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων για την έρευνα, στο Γυμνάσιο Ανέζας για τη δημιουργία ηλεκτρικού ποδηλάτου, στο 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας για την θεατρική υποκριτική, στο Πειραματικό Γυμνάσιο του ΑΠΘ για τους στίχους σε διασκευή τραγουδιού και στο Γυμνάσιο Μυγδονίας για την προώθηση του προβήματος συγκοινωνιακής σύνδεσης σε τρία χωριά.

Στους μαθητές και συντελεστές της Εκστρατείας έστειλαν χαιρετισμό ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Την Τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14.

Στην Εκστρατεία, φέτος, Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΑΞΙΑ, τα περιοδικά AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ και REVIEW CSR και οι εταιρείες Webolution και Stefi. Τοπικός χορηγός είναι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και τοπικοί υποστηρικτές τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το Mediterranean Palace Hotel, ο ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ, το Ξενοδοχείο Divani Trikala, η OTS, το Ξενοδοχείο XENIA VOLOS και το REX HOTEL.

Επίσης, τοπικοί Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες Μακεδονία, Κόσμος Λάρισας, Ελευθερία Καλαμάτας, Ταχυδρόμος Βόλου, Ελευθερία της Ηπείρου και Έρευνα Τρικάλων, τα portals energypress.gr, aboutthessaloniki.gr και polytexnikanea.gr, και η εταιρεία Media Forest – Studio Analysis.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14, είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση www.ecomobility.gr.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου