Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Δεν κατάλαβε ότι... ήταν παιχνίδι

«Εγώ πλήρωσα για να έρθω σε αυτή την κατασκήνωση και με αφήνετε νηστικό;» είπε εκνευρισμένος ένας 12χρονος στον αρχηγό της ομάδας του. Πράγματι είχε μείνει μια ημέρα χωρίς -σχεδόν καθόλου- φαγητό, όπως ορίζουν οι κανόνες της δράσης «Πλούσιοι και Φτωχοί».

Ετσι ονομάζεται ένα από τα βιωματικά παιχνίδια με τα οποία απασχολούνται τα παιδιά στις διεθνείς κατασκηνώσεις του προγράμματος CISV (Children΄s International Summer Villages). Από αύριο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα θα διεξαχθεί η ετήσια πανευρωπαϊκή συνάντηση του προγράμματος, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα.

Πρόκειται για μια παλιά συνταγή που εφαρμόζεται από το 1951: Παιδιά από 11 ετών και νέοι έως 18 ετών, από 65 χώρες ταξιδεύουν για ένα μήνα το καλοκαίρι, σε μια ξένη χώρα και έρχονται σε επαφή με άτομα της ίδιας ηλικίας από τη χώρα προορισμού. «Δεν επιχορηγούμαστε από το κράτος από το 1992. Είμαστε μια καθαρή ΜΚΟ, όλοι δουλεύουμε ως εθελοντές. Γι΄ αυτό και πληρώνουν τα έξοδά τους όσοι συμμετέχουν», τόνισε ο πρόεδρος του CISV στην Ελλάδα, Δημήτρης Μαντζουρίδης.

«Συγκίνηση»

«Τα παιδιά ζούνε συγκινητικές στιγμές», λένε οι γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις, στο παρελθόν. Σε άλλη δράση, ο κανόνας λέει ότι περνούν μια μέρα «χωρίς μάτια και χέρια» με στόχο να κατανοήσουν πώς ζει ένα άτομο με αναπηρία.

Μεταξύ των φετινών προορισμών, για τα μικρότερα παιδιά, συμπεριλαμβάνονται η Ιταλία και η Φινλανδία. Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει και το παιχνίδι «Πόλεμος και Ειρήνη». «Ολη την ημέρα θα φτιάχνουν χειροτεχνίες και κατασκευές με πηλό και ξαφνικά μία ομάδα θα μπει και θα καταστρέψει τα πάντα», λέει μία από τις υπεύθυνες του προγράμματος.

Για τη συμμετοχή, οι γονείς επιβαρύνονται με συνδρομή μέχρι 450 ευρώ συν το κόστος των εισιτηρίων. Στην τιμή περιλαμβάνονται διαμονή για ένα μήνα, διατροφή, ασφάλιση, μετακινήσεις και εκδρομές. Τηλ. επικοινωνίας: 210 9615201.

Πηγή: tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου