Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ποιες είναι οι σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του κάνει γνωστό ότι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελεις επιτροπές οπου έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους. 

Συνεπώς, παρακαλούνται οι Διευθυντές όλων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να ενημερώσουν άμεσατους υποψηφίους, που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ανωτέρω κατηγορία το ακαδημαϊκό έτος 2014 ­2015,ότι ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολονητικών στα εν λόνω Νοσοκομεία είναι από Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 έως και Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.αναρτώντας την παρούσα εγκύκλιο στον πίνακα ανακοινώσεων και καλώντας τους υποψηφίους να υπογράψουν σε ονομαστική κατάσταση ότι έλαβαν γνώση. 

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει. 

«Οι υποψήφιοι καταϋέτουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο τους ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων του άρϋρου 1 της παρούσης τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

α) Αίτηση 
β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: I) Συντονιστή Διευϋυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εϋνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή II) νόμιμα εκτελούνταχρέη Συντονιστή Διευϋυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εϋνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή III) Καϋηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καϋηγητή 
και γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.» 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ : 
α) με μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%)(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΚΩΔΙΚΟΣ : 02) 
β) με κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία τουλάχιστον 67%(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΚΩΔΙΚΟΣ: 30)και 
γ) πάσχοντες από διάφορα σπάνια συγγενή, κληρονομικά ή επίκτητα σύνδρομα- νοσήματα όταν εκφράζονται με σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις που προσδίδουν αναπηρία τουλάχιστον 80%(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΚΩΔΙΚΟΣ: 68) εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών χρειάζεται να καταθέσουν στις επιτροπές των Νοσοκομείων και πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας. 

Όσοι από τους ανωτέρω υποψήφιους α) β) και γ) έχουν ήδη υποβάλει αίτηση προς τα ΚΕΠΑ για έκδοση πιστοποιητικού αναπηρίας, αλλά δεν το έχουν αποκτήσει ακόμα, θα υποβάλουν προς τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων εμπρόθεσμη αίτηση με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Ταυτόχρονα, αντί για το πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας καταθέτουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86,στην οποία θα αναφέρουν ότι έχουν υποβάλει αίτηση προς τα ΚΕΠΑ (σημειώνοντας τον αριθμ. πρωτ. της αίτησης) και ότι θα προσκομίσουν το πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας, αμέσως μόλις το αποκτήσουν. 
Επισημαίνεται ακόμη, ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, κατά τα έτη2010, 2011, 2012και2013,δεν Χρειάζεται να αποκτήσουν νέο πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης. 
Εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο οι υποψήφιοι των οποίων στα πιστοποιητικά διαπίστωσης πάθησής τους ανανράφονται οι κωδικοί 53 και 58,οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν εκ νέου σε μια από τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων, εφόσον επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με την ειδική κατηγορία τον Σεπτέμβριο 2014. 
Διευκρινίζεται ότι από το σχολικό έτος 2014-2015 και εφεξής, οι υποψήφιοι θα καταθέτουν αιτήσεις προς τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Για να δείτε τις παθήσεις πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου