Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Λιβερία: Ούτε ένας πρωτοετής φοιτητής φέτος στο Πανεπιστήμιο

Κανένας από τους 25.000 απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Λιβερίας φέτος.

Η υπουργός παιδείας Ετμόνια Νταβίντ-Ταρπέχ σοκαρίστηκε και σκοπεύει να συναντηθεί άμεσα με πανεπιστημιακούς για να συζητήσουν την παταγώδη φετινή αποτυχία. «Τα αποτελέσματα μοιάζουν με μαζική δολοφονία», δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Λιβερίας και κάτοχος Νομπέλ Ειρήνης, Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται «σε μαύρο χάλι» και χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις. 

Οι υποψήφιοι κατέβαλαν 25 δολάρια για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις και είδαν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Η αποτυχία-ρεκόρ οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενθουσιασμού και στο χαμηλό επίπεδο κατανόησης της αγγλικής γλώσσας από την πλευρά των μαθητών.

Ετσι το κρατικό πανεπιστήμιο δεν θα υποδεχτεί κανέναν πρωτοετή φοιτητή, την ίδια ώρα που η Λιβερία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον εμφύλιο πόλεμο που έληξε πριν από 10 χρόνια.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου