Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Στίβεν Χόκινγκ: «Οι γιατροί είχαν προτείνει στη γυναίκα μου να με βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη»



Αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή κάνει ο Στίβεν Χόκινγκ σε ντοκιμαντέρ καθώς και στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «My brief history» που «γράφει» ο ίδιος με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο διαπρεπής θεωρητικός φυσικός αποκαλύπτει στην κάμερα του ντοκιμαντέρ «Hawking» που θα προβληθεί στα τέλη του 2013, ότι το 1985 η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο σοβαρή που οι γιατροί πρότειναν στη σύζυγό του να αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη και να τον αφήσουν να πεθάνει.

Εκείνη την περίοδο ο Χόκινγκ έγραφε το μπεστ σέλερ «A Brief History Of Time». Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, o βρετανός επιστήμονας αποκαλύπτει ότι φοβήθηκε για τη ζωή του και πίστευε ότι η πνευμονία δεν θα του επέτρεπε να ολοκληρώσει το βιβλίο του αυτό.

Η τότε σύζυγός του, Τζέιν, δεν ενέκρινε την αφαίρεση της μηχανικής υποστήριξης και ζήτησε να μεταφερθεί ο Χόκινγκ από την Ελβετία σε νοσοκομείο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία. Μπορεί οι γιατροί να του έσωσαν τη ζωή αλλά δεν κατάφερε ποτέ να μιλήσει.

«Οι γιατροί νόμιζαν ότι θα πεθάνω και πρότειναν στην Τζέιν να αφαιρέσουν την μηχανική υποστήριξη. Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν οι πιο σκοτεινές της ζωής μου» λέει ο Χόκινγκ που πάσχει από τη νόσο Λου Γκέρινγκ.

«Τα φάρμακα βοήθησαν, αν και η τομή στον λαιμό μου αφαίρεσε την ικανότητα της ομιλίας» σχολιάζει στο ντοκιμαντέρ

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου