Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θερινή λειτουργία παιδικού σταθμού στη Δ.Ε. Συκεών

Σε ακόμη μία καινοτομία προχωρά άμεσα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύοντας τις δράσεις διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης και εργασιακής ανασφάλειας. Συγκεκριμένα, θέτει σε λειτουργία για όλη τη διάρκεια του Αυγούστου ένα βρεφικό και ένα παιδικό τμήμα στον Παιδικό Σταθμό της οδού Πόντου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών.
Πρόκειται για μία νέα δράση στο πλαίσιο μιας σειράς κοινωνικών προγραμμάτων και πρωτοποριακών μέτρων που υλοποιεί εδώ και χρόνια, και δημιουργούν άρτιες συνθήκες προσχολικής αγωγής, στηρίζοντας ταυτόχρονα ουσιαστικά την οικογένεια.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στην πλειονότητα των εργαζόμενων γονέων που αγωνιούν για τη φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους στη διάρκεια του καλοκαιριού», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, επαναλαμβάνοντας ότι γνώμονας ενεργειών για τη δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών παραμένει η διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προσχολικής αγωγής, η δημιουργία σύγχρονων υποδομών παιδικής μέριμνας και ιδανικών συνθηκών φιλοξενίας. Παράλληλα, καλεί τους γονείς ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να εκδηλώσουν διάθεση συμμετοχής και φιλοξενίας των παιδιών τους στα θερινά τμήματα.
Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Παιδικού Σταθμού (τηλέφωνο: 2310- 621521), καθώς και σε όλους τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς στα δημοτικά καταστήματα (τηλέφωνα: 2310-679151, 2310-671100 εσωτ.123, 2313-502226 και 2313-300206).

Στήριξη χωρίς επιβάρυνση
Παράλληλα, με την κατασκευή νέων δημοτικών υποδομών παιδικής φροντίδας και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, η δημοτική αρχή επιδιώκει να καλύπτει το 100% της ζήτησης και, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, το πετυχαίνουμε. Έχουμε από καιρό θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ, πιλοτικό και πρωτοποριακό σε όλη την Ελλάδα πρόγραμμα που αφορά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη λειτουργία και των 29 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα με τεράστια ανταπόκριση γονέων και προσέλευση παιδιών, και παρά τις αντιδράσεις έστω μιας ελάχιστης μειοψηφίας συνδικαλιστών, τα προγράμματα απογευματινής φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, την παροχή πλήρους διατροφής και εξετάσεων προληπτικής ιατρικής στα φιλοξενούμενα παιδιά, τα χαμηλά τροφεία βάσει εισοδήματος και τις εκπτώσεις για ειδικές κατηγορίες πολιτών, τη στελέχωση των σταθμών με ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων».
«Επιπλέον, με τη σταθερή συμμετοχή μας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, με το δήμο μας να εξασφαλίζει εδώ και πέντε συνεχή χρόνια, και σε πανελλαδικό επίπεδο, τις περισσότερες θέσεις δωρεάν συμμετοχής παιδιών, αποδεικνύουμε στην πράξη το στόχο μας για πολύπλευρη στήριξη των συμπολιτών μας χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση του ήδη βεβαρημένου οικογενειακού τους προϋπολογισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της φετινής χρονιάς φιλοξενήσαμε 1.650 παιδιά, από τα οποία τα 1.005 εντελώς δωρεάν», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, τονίζοντας πως όλα αυτά γίνονται «με την πιστή τήρηση της νομοθεσίας και τη χρηστή και διάφανη οικονομική και διοικητική διαχείριση, για την οποία έχουμε επανειλημμένα εισπράξει εύσημα από κάθε ελεγκτική υπηρεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου