Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δραματοποιημένη αφήγηση: Ο Ιπτάμενος Δίσκος

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ  (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Τι μπορεί να μαγειρεύουν  ένας δακρυσμένος γιαρμάς, μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά,  ένας κύβος ζάχαρη και μια πατάτα,  ενώ η κυρα-Κατίνα λείπει για λίγο από την κουζίνα της;

Ελάτε να παίξουμε όλοι μαζί και να ζωντανέψουμε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Τα παιδιά με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη θα παίξουν ένα παιχνίδι ρέμπους. Μέσα από το παιχνίδι των εικόνωνγίνονται αφηγητές αλλά και συνταξιδιώτεςσε ένα διασκεδαστικό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και εκπλήξεις!

Ο δίσκος πετάει ακόμα πιο ψηλά.
Όλο και πιο ψηλά μας πάει !
Πετάει ο δίσκος;
Πετάει!
Πετάει!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα δοθούν δωράκια!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ TO ΒΙΒΛΙΟ
Ενώ η κυρα-Κατίνα έλειπε για λίγο από την κουζίνα, μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά, ένας κύβος ζάχαρης, ένας δακρυσμένος γιαρμάς, μια πατάτα που τα δάκρυά της τρέχαν βρύση και η παρέα τους παίρνουν μια κοσμοϊστορική απόφαση. Να δραπετεύσουν από την κουζίνα με έναν ιπτάμενο δίσκο και να ταξιδέψουν στο διάστημα όπου χίλια δυο θαυμαστά και αναπάντεχα τους περιμένουν.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ποιητής παραμυθιών ο Ευγένιος Τριβιζάς. Με αστείρευτη, ανατρεπτική φαντασία. Κάθε του βιβλίο και μια έγχρωμη διαδρομή στο αναπάντεχο, που γαργαλάει τα παιδικά φαιά κύτταρα και, το σημαντικότερο, τα εθίζει στο καλό χιούμορ, το πιο πολύτιμο όπλο τους στη ζωή.
Μαρίνα Τσικλητήρα, REAL NEWS

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Αν δε θέλετε να πάθετε όσα έπαθα εγώ, σας συμβουλεύω, όταν λείπετε, έστω και για λίγα λεπτά, από την κουζίνα σας, να κλείνετε ερμητικά όλα τα παράθυρα. Σας προειδοποιώ!»
Κυρα-Κατίνα

«Ένα προφητικό αλλά και κοσμογονικό βιβλίο. Υποχρεωτικό ανάγνωσμα στις Ανώτατες Σχολές Αστροναυτών του διαστημικού μας προγράμματος».
Ντόλαντ Σάμουελ Τσίκορι Χίκαπς, Mission Specialist National Aeronautics and Space Administration (NASA)

«Εγώ, το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή, και οι φίλοι μου, η Πουπού η αλεπού, η κότα η Καρλότα, το γαϊδουράκι που γκάριζε και το κουτάβι που νιώθει μοναξιά, είμαστε κατενθουσιασμένοι με αυτό το βιβλίο που προστίθεται στη συντροφιά μας και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε ή αν δεν ξέρετε να διαβάζετε να μάθετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε!»
Το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή

«Αν νομίζετε ότι είναι μοιραίο να τελειώνουν όλα μέσα σε μία κατσαρόλα, είσαστε πολύ γελασμένοι!»
Μάκης, το μακαρόνι

«Πέρα από τους νεροχύτες και τις καφετιέρες, φίλοι αγαπημένοι, ανοίγονται κόσμοι ονειρεμένοι. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα γουδοχέρια! Μας καρτερούν εκεί ψηλά τ’ αστέρια!»
Ασδρούβ, ένας δίσκος αλλιώτικος από τους άλλους

«Είμαι περήφανος για την πράσινη τραγιάσκα που μου φόρεσε ο εκλεκτός καλλιτέχνης που εικονογράφησε το βιβλίο. Του απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Όλοι οι τράγοι της Αλάσκας ζηλεύουν τραγικά και επιθυμούν να γίνουν πελάτες του. Δεν τους δίνω όμως τη διεύθυνσή του. Στην επόμενη έκδοση, αν δεν του κάνει κόπο, θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μου φορέσει πειρατικό σκούφο ή καουμπόικο καπέλο με γυριστό μπορ ή σκούφο μάγειρα με λεκέ από μαρμελάδα βύσσινο».
Ο τράγος από την Αλάσκα με την πράσινη τραγιάσκα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ.
Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).
Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους.
Ο Ευγένιος έχει μία μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο απ’ το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φυτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ
Ο Βασίλης Παπατσαρούχας γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και γραφικές τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα (2009), ενώ συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, κατασκευές, καθώς επίσης με ταινίες video-art. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου πενήντα βιβλία για παιδιά και μεγάλους με εικονογραφήσεις του. Δύο από αυτά είναι συλλεκτικές εκδόσεις, ενώ τα τρία είναι σε κείμενο του ίδιου. Από τις συμμετοχές του στις διεθνείς εκθέσεις εικονογράφησης ξεχωρίζουν αυτές της Μπολόνια, της Μπρατισλάβα, του Βελιγραδίου και της Τιανζίν (Κίνα). Το 2003 πήρε έπαινο από το ελληνικό παράρτημα της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου του Κώστα Χαραλά Το μυστήριο της Ανομβρίδας. Το 2004 πήρε το πρώτο βραβείο από το ελληνικό παράρτημα της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου της Λίλας Πατρόκλου Η Χρυσούλα. Το 2004 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Η Κοκκινοσκουφίτσα σε διασκευή της Αργυρώς Κοκορέλη. Για το ίδιο βιβλίο, το 2006, αναγράφηκε στον τιμητικό πίνακα της ΙΒΒΥ. Το 2007 πήρε το πρώτο βραβείο από το ελληνικό παράρτημα της ΙΒΒΥ για την εικονογράφηση του βιβλίου του Χρήστου Μπουλώτη Οι 12 Κοκκινοσκουφίτσες και ο κουρδιστός Λύκος. Το 2008 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Άντερσεν. Το 2010 πήρε έπαινο από το Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) για την εικονογράφηση του βιβλίου του Χρήστου Μπουλώτη Ιστορίες για περίεργα παιδιά. Το 2012 απέσπασε το Βραβείο ΕΒΓΕ για την εικονογράφηση του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά Ο ιπτάμενος δίσκος, ενώ για το ίδιο βιβλίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου.


• Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους μαθητές (ηλικίας από 4 ετών) του σχολείου σας για την εκδήλωση.
• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

Όσοι από εσάς είστε μέλη της ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑΣ, του Kid Club των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και του ΤΡΙΒΙΖΣ FAN fun club, έχετε προτεραιότητα για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση. Δηλώστε πρώτοι συμμετοχή έως την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου