Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Αποφεύγετε να δίνετε στο παιδί τροφές, που "κρύβουν" ζάχαρη

Κανένας γονιός δεν θέλει το παιδί του να φθάσει την παχυσαρκία ή να αποκτήσει σακχαρώδη διαβήτη λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης. Δεν είναι, όμως, η ζάχαρη αυτή καθεαυτή, που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Υπάρχουν τροφές, που εσείς τις θεωρείτε υγιεινές, αλλά η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα γλυκά, ενώ θα πρέπει να μπορείτε να διαχωρίσετε τη λεγόμενη καλή από την κακή ζάχαρη.

Όταν λέμε ζάχαρη, δεν εννοούμε την ουσία, που εμπεριέχεται φυσικά σε φρούτα και λαχανικά. Όταν αγοράζετε τρόφιμα, δείτε τα συστατικά και προσέχετε να μην έχουν προσθετικά ζάχαρης.

Τα φρούτα περιέχουν ουσίες, που είναι απαραίτητες για μία υγιεινή διατροφή, σε αντίθεση με τα γλυκά, που δεν έχουν καμία από αυτές τις ουσίες και θα πρέπει να καταναλώνονται σε περιορισμένο αριθμό.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί σε κάποια προϊόντα, τα οποία θεωρείτε υγιεινά, αλλά έχουν πρόσθετη ζάχαρη, όπως κάποια γιαούρτια ή επιδόρπια, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά.

Να θυμάστε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού είναι πέντε γραμμάρια ζάχαρης. Έτσι αν δείτε σε ένα αναψυκτικό σαράντα γραμμάρια, είναι σαν να δίνετε στο παιδί οκτώ κουταλάκια ζάχαρης.

Προτιμάτε τους φυσικούς χυμούς, που οι ίδιοι παρασκευάζετε στο σπίτι, τη σοκολάτα υγείας, σπιτικά κέικ με μικρή ποσότητα ζάχαρης και ταυτόχρονα αποφεύγετε το έτοιμο-γρήγορο φαγητό, τα αναψυκτικά και τα γλυκά.

Πηγή: mother

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου